AEG toont noviteiten tijdens IFA 2023 in Berlijn

IFA 2023: Electrolux Group zet water en energiebesparing in de schijnwerpers met AEG EcoLine

De wereldwijde fabrikant van huishoudelijke apparaten Electrolux Group - onder het topmerk AEG - presenteert op IFA 2023 voor het eerst zijn meest zuinige modellen: de AEG EcoLine. AEG EcoLine is een speciale selectie van de meest energiezuinige apparaten van het bedrijf, die alle belangrijke productcategorieën omvat en zowel in de winkel als online wordt gepresenteerd. Het doel is om consumenten te helpen de impact op het klimaat te verminderen en tegelijkertijd hoogwaardige prestaties te leveren. De duurzame selectie van apparaten uit de huidige AEG en Electrolux portfolio, evenals de nieuwe AEG SaphirMatt inductiekookplaat met krasbestendig glas, zal worden onthuld op IFA 2023 in Berlijn van 1 tot 5 september 2023.

Klimaatimpact tijdens gebruik van apparaten het grootst

Uit de wetenschappelijk onderbouwde inzichten van AEG en de evaluaties van de levenscyclus van apparaten blijkt dat ca. 85%1 van de globale klimaatimpact van huishoudelijke apparatuur samenhangt met het gebruik ervan. Daarom zijn alle AEG EcoLine modellen gemaakt voor een moeiteloos dagelijks gebruik in de meest efficiënte modus en met de beste energiescores die het merk te bieden heeft.

"Technologische innovatie vormt de kern van elk model binnen AEG EcoLine met functies die zijn ontworpen om het leven van consumenten aangenamer te maken en het tegelijkertijd gemakkelijk te maken om duurzamere keuzes te maken. Grondstofefficiëntie en prestaties zonder compromissen is wat consumenten willen en dat is wat AEG EcoLine levert," zegt Chris Braam, CEO Europe Electrolux Group.

"We hebben IFA 2023 gekozen om de AEG EcoLine selectie aan een internationaal publiek te presenteren vanwege de belangrijke rol die IFA speelt bij het onder de aandacht brengen van innovatie. AEG EcoLine is een belangrijke stap voorwaarts in het laten opvallen van zuinige modellen wanneer mensen op zoek zijn naar een apparaat in de winkel of online, en we kijken er erg naar uit om het te laten zien aan onze handelspartners en consumenten in Berlijn," voegt Braam toe.

Beter dan de beste A-klasse

Het nieuwe AEG EcoLine assortiment omvat alle belangrijke productcategorieën en voldoet daarmee aan de behoeften van alle huishoudelijke apparaten. 

  • In de categorie wassen en drogen toont AEG EcoLine-wasmachines met een energiescore die de beste A-scores op de markt overtreft, plus besparende functies zoals AutoDose, waarmee de machine minder wasmiddel verbruikt, en PowerClean, een programma dat efficiënt reinigt op 30°C en 30% energie bespaart2.
  • AEG EcoLine wasdrogers met warmtepomptechnologie besparen tot 68% meer energie dan traditionele wasdrogers3.
  • AEG EcoLine ovens behouden mineralen en vitaminen terwijl ze tot 20% minder energie verbruiken bij het koken met stoom4, en de stoomreinigingsfunctie bespaart tot 95% energie ten opzichte van pyro reinigen5.
  • De nieuwe AEG 7000 snoerloze stofzuiger is gemaakt van minimaal 60% gerecycled plastic en kan bij gebruik van de automodus tot 47% energie besparen en de gebruiksduur verlengen6.

Andere apparaten die deel uitmaken van de AEG EcoLine zijn kookplaten, afzuigkappen, vaatwassers, vrijstaande fornuizen en luchtreinigers.

Toegenomen vraag naar energiebesparing

De presentatie van de AEG EcoLine komt op het juiste moment, nu recente gegevens van het wereldwijde marktonderzoeksinstituut GfK laten zien dat energiezuinigheid het belangrijkste criterium is voor consumenten wanneer ze huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, kopen.

61% van de consumenten in de vijf grootste Europese landen zei dat ze energie-efficiëntie als een doorslaggevende factor beschouwden bij het kiezen van hun volgende wasmachine tijdens de onderzoeksperiode tussen Q2 2022 en Q1 2023.

"We zien een duidelijke trend in alle leeftijdsgroepen dat een duurzamere levensstijl een steeds belangrijkere rol speelt. Naast het milieuaspect zijn financiële besparingen door een betere energie-efficiëntie ook een sterke factor bij de keuze voor een apparaat", legt Alexander Dehmel uit, Head of CSM Germany & Austria bij GfK, die ook zal spreken op de internationale mediaconferentie van Electrolux Group op IFA 2023 in Berlijn op 31 augustus.

AEG SaphirMatt inductiekookplaat met krasbestendig glas

Op IFA 2023 vindt ook de wereldpremière plaats van de baanbrekende AEG SaphirMatt inductiekookplaat met krasbestendig glas. Het unieke keramische SaphirMatt-glas is bestand tegen dagelijks gebruik en slijtage. Het is zelfs bestand tegen vier keer minder krassen dan een standaard keramische kookplaat7 en is twee keer zo snel schoon te maken8. "De elegante matzwarte afwerking voegt een vleugje stijl toe aan elke keuken en is bovendien 80% minder reflecterend dan een standaard oppervlak9.

Neem deel aan het media-evenement

Electrolux Group houdt een mediaconferentie op IFA 2023 in Berlijn om haar nieuwste innovaties, waaronder de AEG EcoLine, te presenteren. Het evenement vindt plaats op 31 augustus 2023, om 13.00 uur CET, bij de AEG stand in hal 4.1, stand 101.

De mediaconferentie kan worden teruggekeken via deze link.

1 Gebaseerd op de gegevens van de levenscyclusevaluaties van de Electrolux Groep wereldwijd. Gegevens op aanvraag verkrijgbaar.
2 Het PowerClean-programma reinigt grondig op 30°C en bespaart meer dan 30% energie in vergelijking met een katoenprogramma op 40°C.
3 Berekend op basis van een vergelijking van het jaarlijks energieverbruik van onze droger (8 kg) met warmtepomp (energielabel A+++) met onze condensatiedroger (8 kg) (energielabel B)
4 Op basis van een interne test waarbij een AEG SteamPro-oven [BSE998230M] werd vergeleken met een AEG multifunctionele oven [BPE556370M]. Test uitgevoerd met zalmfilet en sous-vide kippenborst
5 Op basis van interne tests waarbij het energieverbruik van een SteamPro-oven (stoomreiniging) werd vergeleken met dat van een SteamCrisp-oven (pyrolytische zelfreiniging). Het Steam Cleaning-programma is gepatenteerd door AEG, US2017082295 (A1) - Reinigingsmethode stoomoven.
6 Gebaseerd op interne berekeningen die het energieverbruik en de werktijd vergelijken bij gebruik van de Max-modus met de Auto-modus bij het reinigen van tapijt.
7 Gebaseerd op externe tests, vergeleken met AEG's standaard oppervlak van kookplaten zonder speciale behandeling of coating volgens interne specificaties en relevante EN-, ISO-, NF- of DIN-normen, indien beschikbaar.
8 In het laboratorium getest op vettige vlekken. De fysieke en chemische eigenschappen van het SaphirMatt oppervlak zijn getest in onze laboratoria volgens interne specificaties en relevante EN-, ISO-, NF- of DIN-normen, indien beschikbaar.
9 De fysische en chemische eigenschappen van SaphirMatt zijn getest in laboratoria volgens interne specificaties en relevante EN-, ISO-, NF- of DIN-normen, indien beschikbaar.

Vragen? Neem contact met ons op 

Marsha van der Laan-Vis | +31(0)6 15 65 91 40 | marsha.vis@electrolux.com