AEG introduceert AX9: de intelligente luchtreiniger

AEG introduceert AX9: de intelligente luchtreiniger

Over het klimaat is de laaste tijd veel te doen; klimaatspijbelaars, stikstofcrisis etc. Het blijkt helaas dat de luchtkwaliteit, met name in onze steden, steeds slechter wordt. En dat heeft weer gevolgen voor de luchtkwaliteit in huis. Daarom introduceert AEG de AX9; een intelligente luchtreiniger die niet alleen automatisch de luchtkwaliteit in huis verbetert maar dankzij het unieke design, ook echt deel uitmaakt van het interieur. Afhankelijk van het seizoen of behoeften, kunnen in deze luchtreiniger verschillende soorten filters worden geplaatst.

Omdat elk huis anders is, heeft AEG verschillende filters ontwikkeld die speciaal zijn afgestemd op specifieke situaties of behoeften. Voor iemand met hooikoorts is er bijvoorbeeld het Breathe 360 Pollen Protect filter dat stuifmeel in de lucht vermindert en neutraliseert. Minder lekkere luchtjes van huisdieren worden sterk verminderd met behulp van het Fresh 360 Odour Protect filter. AX9 reageert op veranderingen in de luchtkwaliteit en past de luchtstroom vervolgens automatisch aan om een gezond milieu binnenshuis te garanderen.

Deze AEG luchtreiniger maakt tevens deel uit van het ‘internet of things’. Dankzij de geïntegreerde wifi en met behulp van de bijbehorende app kan de gebruiker de luchtreiniger regelen en optimaliseren en heeft zij/hij overal toegang tot informatie over deluchtkwaliteit in huis. De AEG Wellbeing-app is te downloaden voor zowel iOS als Android.

Red Dot Design Award

Vorm volgt functie en dat is zeker van toepassing op de AX9 luchtreiniger. Het apparaat laat de lucht op een spiraalvormige manier door de ruimte bewegen en die spiraalvorm komt ook tot uitdrukking in het ontwerp. Het bijzondere design is ook de jury van de Red Dot Award opgevallen. Zij heeft dan ook een Red Dot Design Award aan de AX9 toegekend. De Red Dot Award bestaat al sinds 1955 en wordt alleen toegekend aan producten die overtuigen met hun hoge designkwaliteit.

De AEG AX9 is verkrijgbaar bij elektro speciaalzaken en leverbaar in twee uitvoeringen, een kleinere met een capaciteit* van 92 m2 en een grotere met een capaciteit van 129 m2. Het geluidsniveau is respectievelijk 17 tot 46 dB en 17tot 49 dB. Dat is lager dan het geluidsniveau van een normaal gesprek. Adviesprijs vanaf: € 549,95.

 

Meer over de producten

AX91-404DG, AX91-404GY, AX91-604DG en AX91-604GY beschikken over 9 ventilatorsnelheden en worden standaard geleverd methet Breeze 360 filter dat is voorzien van een 5-traps filtratie: een voor- filter, een anti-bacteriële laag, een E12 filter dat 99,5% van dedeeltjes tot 0,3 micron filtert, een koolstof- filter en een ionisatorfunctie. Hierdoor detecteert en filtert AX9 dan ook deeltjes tot PM1 enVOC**.

De modellen zijn voorzien van een sensor die naast temperatuur en vochtigheidsgraad ook de lichtinval meet zodat het display ‘s nachts automatisch wordt gedimd. Ondersteuning voor wifi: 2,4 GHz Afmetingen: 565x315x315 en 725x315x315 mm. Gewicht 7,9 kg en 8,9 kg. Kleuren: mediumgrijs/donkergrijs en lichtgrijs/mediumgrijs. aeg.nl/home-comfort/air-comfort/air-purifiers

Naast gasvormige polluenten kan de omgevingslucht ook vervuild worden door deeltjes. Deze deeltjes van uiteenlopende samenstelling en afmetingen worden onder de noemer ‘zwevend stof’ gecatalogeerd en aangeduid met PM (Particulate Matter). Fijnstof zijn zwevende deeltjes kleiner dan 10 µm. Uit epidemiologische en toxicologische gegevens blijkt dat fijnstof bij inademing schadelijk is voor degezondheid. Standaard luchtreinigers filteren tot PM2,5. De AEG AX9 filtert echter tot PM1.

PM10: Dit zijn deeltjes met een aerodynamische diameter van minder dan 10 µm. Deze deeltjes worden vaak aangeduid als “grovedeeltjes” en zijn afkomstig uit stof van wegen en industrie. Daarnaast bestaat PM10 uit deeltjes gevormd door verbranding. Afhankelijk van hun grootte blijven de deeltjes hangen in de longen.

PM2,5: Deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 2,5 µm. Deze deeltjes bevatten secundaire aërosolen en verbrandingsdeeltjes. Fijne deeltjes kunnen de longblaasjes bereiken.

PM1: Ultrafijne deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan 0,1 µm. Ultrafijn stof is de schadelijkste variant van fijnstof omdat de deeltjes direct via de longen doordringen tot de bloedbaan en zich zo kunnen verspreiden in de organen.

*AX91-404 garandeert een luchtverplaatsing (= CADR) van 442 m3/h, goed voor ruimtes tot 92 m2

AX91-604 garandeert een luchtverplaatsing (= CADR) van 620 m3/h, goed voor ruimtes tot 129 m2 (berekening volgens de Boverket-norm)

**Volatile Organic Compounds. Vluchtige organische stoffen is de verzamelnaam voor een groep koolwaterstoffen die makkelijkverdampen zoals componenten van brandstoffen en oplosmiddelen.

Lees meer

Vragen? Neem contact met ons op

Marsha van der Laan-Vis | +31(0)6 15 65 91 40 | marsha.vis@electrolux.com