AEG Dealershow 2024: ontdek de noviteiten!

AEG Dealershow 2024: ontdek de noviteiten!

AEG toont noviteiten tijdens de Dealershow 2024

Impact for a fact: Dealershow AEG 2024

Onder het thema 'Impact for a Fact' werden de relaties van AEG hartelijk ontvangen in de groene showroom van AEG, gedurende 8-10 januari en 15-17 januari. Als klimaatleider op het gebied van duurzaamheid presenteerde AEG tijdens de show wetenschappelijk onderbouwde feiten met betrekking tot duurzaamheid. In 2023 is al een groot deel van de EcoLine range geïntroduceerd en nu is er dan de complete reeks EcoLine-producten binnen elke categorie. Het doel van de volledige AEG EcoLine range is consumenten in staat te stellen op een moeiteloze wijze de meest energiezuinige keuze te maken. Naast dat EcoLine als een groene leidraad fungeert en doordringt in elke productcategorie, toonde AEG ook andere innovaties, zoals de nieuwe AEG SaphirMatt inductiekookplaten. Tevens maakte het merk Electrolux haar intrede op de Nederlandse keukenmarkt, waar het met haar unieke Zweedse waarden en aandacht voor het welzijn van mensen een duurzame verrijking vormt.

WAAROM ECOLINE?

Wetenschappelijke inzichten van AEG en levenscyclusbeoordelingen tonen aan dat ongeveer 85% van de wereldwijde klimaatimpact van huishoudelijke apparatuur voortkomt uit het gebruik ervan. Duurzame productie is cruciaal, maar energiezuinig gebruik gedurende de levensduur is des te belangrijker. Onderzoek wijst uit dat 93% van de consumenten duurzamer wil leven, waarvan 88% hulp zoekt bij het maken van milieuvriendelijke keuzes. De AEG EcoLine range biedt hiervoor een overzichtelijke oplossing, met modellen die zijn ontworpen voor moeiteloos dagelijks gebruik in de meest efficiënte modus, en met de hoogst mogelijke energiescores van het merk.

 

NOG ZUINIGER WASSEN EN DROGEN

In de was- en droogcategorie presenteert AEG nu nog zuinigere EcoLine wasmachines. Dankzij een innovatieve nieuwe structuur zien we qua energieverbruik een verbetering van 5% bij wasmachines met een superdeclaratie. De energie-efficiëntie van de wasmachines met een energielabel A-10% wordt nu verhoogd naar A-15%, terwijl de meest zuinige wasmachine zelfs een energielabel A-35% krijgt. Naast deze labelverbeteringen biedt de nieuwe structuur extra voordelen. Er zijn nu AEG-wasmachines beschikbaar met een capaciteit van 10 kg, en vanaf oktober 2024 wordt een was/droogcombinatie gelanceerd met een capaciteit van 11 kg wassen en 7 kg drogen. Deze machine is, dankzij de nieuwe structuur, nog betrouwbaarder geworden en de trommel beschermt kleding beter tegen slijtage. De tijds- en energiebesparingen bedragen 15% ten opzichte van de vorige structuur, met toenemende besparingen bij grotere ladingen. De vernieuwde structuur levert ook betere centrifugeerresultaten op bij kleinere ladingen en vermindert aanzienlijk het geluidsniveau tijdens het centrifugeren, van 76 dB(A) naar 72/73 dB(A), wat de helft van het geluid voor het gehoor betekent.

Nieuw op het gebied van drogen zijn de 7000-serie drogers met een A+++ energielabel. In de zomer van 2024 wordt de eerste AEG-droger met een superdeclaratie gelanceerd. Vanaf april 2024 zullen alle drogers voorzien zijn van een nieuwe structuur die de condensatie efficiëntie verbetert van B naar A. Een andere toevoeging aan het assortiment is de AEG Hot & Cold wasmachine, die direct kan worden aangesloten op centraal verwarmd water of kan worden geïntegreerd met groene verwarmingssystemen zoals een zonneboiler, wat leidt tot een energiebesparing van 50%. In 2024 wordt ook de A-label bovenlader geïntroduceerd als onderdeel van de EcoLine-serie, een primeur op de markt.

ECOLINE WASMACHINES EN DROGERS

Alle wasmachines met superdeclaratie vallen binnen de AEG Ecoline selectie. Dankzij besparende functies zoals AutoDose, waarmee de machine tot 60% minder wasmiddel verbruikt, en PowerClean, een programma dat efficiënt reinigt op 30°C en 30% energie bespaart, zorgen deze wasmachines voor een sterk verminderde impact tijdens gebruik. Door een wascyclus af te wisselen met een stoomprogramma van slechts 25 minuten, wordt er aanzienlijk bespaard op water - maar liefst 96%. Zo wordt kleding snel en efficiënt opgefrist.
Ook op het gebied van drogers is er een ruime EcoLine selectie. Zo vallen alle 8000 – en 9000-serie drogers met A+++ energielabel in deze categorie. Deze wasdrogers met warmtepomptechnologie besparen tot 68% meer energie dan traditionele wasdrogers.

KOKEN START IN DE KOELKAST

Binnen de koelcategorie is de reeks koel-vriescombinaties nu uitgebreid met de nieuwe 9000-serie. De AEG NSC9V181CS, met een C-label, is connected. Je kunt niet alleen de temperatuur regelen via je telefoon of tablet, maar ook programma's in de AEG-app selecteren die de temperatuur van de MultiChill 0º C-lade aanpassen op basis van de ingrediënten. Of je nu vlees of vis marineert, restjes bewaart of 's nachts deeg laat rijzen voor vers ontbijtbrood.
Deze veelzijdige koel-vriescombinatie, met een achterwand van echt roestvrij staal, minimaliseert temperatuurschommelingen. Dankzij Cooling 360 circuleert koude lucht in 360°C, waardoor elk item correct wordt gekoeld met een 40% betere temperatuurverdeling dan koelkasten zonder Cooling 360. Dit kan voedselverspilling met tot wel 28% verminderen. Een andere handige functie is de GreenZone+ lade, die automatisch de vochtigheid regelt via een geavanceerd membraan, waardoor groente en fruit na 11 dagen nog tot 95% van hun vitamines behouden.
Bij veel nieuwe koel-vriescombinaties is tot 70% van de binnenbekleding gemaakt van gerecycled kunststof, en dit geldt ook voor deze alleskunner.
Een handige functie is de mogelijkheid om het vriezergedeelte te transformeren tot een koelgedeelte, waardoor de flexibiliteit nog verder wordt vergroot. Deze technologie, bekend als Multiswitch, is beschikbaar op geselecteerde koel-vriescombinaties vanaf energieklasse C.

Andere innovaties op het gebied van koelen/vriezen zijn te vinden bij de MaxiSpace koel-vriescombinatie. Vorig jaar geïntroduceerd en favoriet dankzij de verhoogde capaciteit van 45%. Eind 2023 werd een nieuwe versie van de MaxiSpace op de markt gebracht met gerecyclede binnenbekleding en een verbeterd energielabel D; in september zal de MaxiSpace zelfs energielabel C hebben. Nu alle keukenmerken standaard kasten van 75 cm breed gaan voeren, wordt verwacht dat dit model nog populairder zal worden.

Een andere recente toevoeging is het CleanAir+ filter, standaard in alle 7000-, 8000-, en 9000-serie koelkasten en ook als los accessoire verkrijgbaar. Het CleanAir+ filter zorgt ervoor dat binnen 15 minuten 90% van alle geurtjes in je koelkast niet meer waarneembaar zijn, ideaal bij Franse kazen of gehakte ui.

Naast deze innovaties worden er in maart 2024 ook NoFrost koel-vriescombinaties geïntroduceerd, die voldoen aan de energie-efficiëntieklasse B.

EcoLine koelen en vriezen

Alle inbouw koel-vriescombinaties met een energielabel D of hoger vallen onder de AEG EcoLine range. Dankzij technologieën zoals GreenZone+ en Cooling 360°C blijven voedingswaren langer vers. Ze bevatten ook een uniek interieur van gerecycled kunststof en een ECO-meter, die je naar energiezuinigere instellingen leidt en tegelijkertijd voedselverspilling vermindert.

NIEUW: 8000 STOFZUIGER MET ZAK

In maart 2024 wordt de nieuwe 8000 stofzuiger met zak geïntroduceerd, die de hoogste schoonmaakprestaties levert binnen zijn categorie. De verbeterde luchtstroom, in combinatie met de nieuwe zuigmond, verwijdert effectief fijn stof en vuildeeltjes van zowel tapijten als harde vloeren. Hierdoor wordt een vlekkeloos schoon huis gegarandeerd. De nieuwe AllFloor Auto LED-zuigmond, uitgerust met innovatieve veerbelaste rubberen driehoeken en een zachte achterborstel, neemt zowel vooruit als achteruit effectief stof op. De zuigmond reinigt grondig op diverse ondergronden, van tapijten tot harde vloeren, en verwijdert tot 100% van het stof uit spleten. De ledverlichting op de zuigmond zorgt ervoor dat je altijd goed zicht hebt op wat je doet. Het HEPA-filteringssysteem filtert maar liefst 99,999% van de deeltjes van slechts 0,3 micron, zoals fijn stof, stofmijt en allergenen, en zorgt zo voor schonere uitgestoten lucht.

Met de S-bag® Ultra Long Performance, die gebruikt kan worden in de nieuwe 8000 stofzuiger met zak, ben je verzekerd van extreme zuigkracht gedurende de volledige levensduur van de zak. Vervang de stofzak elke 2 maanden voor optimale prestaties. De hygiënische sluitfunctie, een capaciteit van 5 liter (XXL), 2x meer zuigkracht en maximale hygiënische filtratie maken deze stofzuigerzak compleet.

Een nieuwe toevoeging dit jaar is de AEG VX82-1-ANI, die standaard wordt geleverd met een extra Animal-mondstuk en je huis geruisloos ontdoet van honden – en kattenharen, met een geluidsniveau van slechts 57 dB(A).

EcoLine stofzuigers en luchtreinigers

Alle steelstofzuigers in de EcoLine, zowel de 8000- als de 7000-serie, zijn uitgerust met AutoModus, waarmee tot 47% energie kan worden bespaard. De lichtgewicht steelstofzuiger van de 7000-serie bestaat bovendien voor minimaal 50% uit gerecycled plastic. De nieuwe stofzuiger met zak in de 8000-serie wordt vervaardigd uit 48% gerecycled plastic en bespaart tot 40% energie dankzij de AutoModus. De VX8.2 volgt hetzelfde duurzame pad met 55% gerecycled plastic in de productie. Ook de AX9 luchtreiniger, voorzien van AutoModus waarmee tot 33% energie kan worden bespaard, maakt deel uit van de EcoLine range.

EcoLine stofzuigers en luchtreinigers

Alle steelstofzuigers in de EcoLine, zowel de 8000- als de 7000-serie, zijn uitgerust met AutoModus, waarmee tot 47% energie kan worden bespaard. De lichtgewicht steelstofzuiger van de 7000-serie bestaat bovendien voor minimaal 50% uit gerecycled plastic. De nieuwe stofzuiger met zak in de 8000-serie wordt vervaardigd uit 48% gerecycled plastic en bespaart tot 40% energie dankzij de AutoModus. De VX8.2 volgt hetzelfde duurzame pad met 55% gerecycled plastic in de productie. Ook de AX9 luchtreiniger, voorzien van AutoModus waarmee tot 33% energie kan worden bespaard, maakt deel uit van de EcoLine range.

INTRODUCTIE NIEUWE DESIGN KOOKPLATEN EN SAPHIRMATT

De vernieuwde kookplaten van AEG presenteren een opvallend design met matzwarte aluminium lijsten aan beide zijden, subtiele grafische prints en keuze tussen een ronde afwerking of strakke stalen randen. De populaire matzwarte afwerking wordt ook toegepast op de nieuwe SaphirMatt kookplaten, die zijn ontworpen met uniek keramisch glas voor weerstand tegen dagelijks gebruik zonder krassen. Deze kookplaten zijn eenvoudig te onderhouden, vlek- en vingerafdrukbestendig en hebben 80% minder reflectie dan standaard oppervlakken. Beschikbaar in varianten zoals de MultiBridge 80 cm kookplaat met vijf kookzones en de ComboHob Bridge 80 cm.

Verbeteringen zijn ook doorgevoerd bij kookplaten met afzuigunit, zoals de vernieuwde 70 cm ComboHob met verbeterde luchtdoorstroming en conisch ontwerp voor eenvoudige installatie. Ruime zones van 21x21 cm bieden maximale flexibiliteit voor het plaatsen van pannen. De vernieuwde filterbehuizing is eenvoudig te verwijderen en te reinigen in de vaatwasser. De long-life koolstoffilters kunnen tot wel 8 keer worden geregenereerd, waardoor ze pas na 3 jaar vervangen hoeven te worden.

EcoLine kookplaten

Dankzij de slimme, gebruiksvriendelijke en energiebesparende SenseBoil®- en SenseFry®-functies behoren deze nieuwe kookplaten tot het AEG EcoLine assortiment. Andere kookplaten in deze collectie zijn de ComboHob kookplaten met afzuigunit. Naast het zeer zuinige energielabel A+, onderscheiden ze zich door het gebruik van een long-life koolstoffilter, dat tot wel 8 keer hergebruikt kan worden. Hierdoor zijn ze in gebruik niet alleen duurzaam voor de planeet, maar ook vriendelijk voor de portemonnee.

AEG PREMIUM SCHUIFSCHARNIEREN

In premium keukens wordt steeds vaker afgeweken van conventionele materialen en installatietechnieken om op maat gemaakte creatieve ideeën en oplossingen te realiseren. Kenmerken zoals handgreeploze fronten, verhoogde werkbladen, zwaardere materialen of een extra frontpaneel in twee delen zijn nu eerder regel dan uitzondering. Het gewicht van de deurpanelen in dergelijke opstellingen stelt specifieke eisen aan de deurscharnieren. Om tegemoet te komen aan deze behoeften, introduceert AEG twee nieuwe vaatwassers, de FHK74707P en FHK74706P, uitgerust met premium schuifscharnieren die een maximale draagkracht hebben tot 15 kg*. Deze ProClean™-modellen met XXL capaciteit behoren tot energie-efficiëntieklasse C en zijn voorzien van QuickSelect bediening met ECO-meter, een satellietsproeiarm en ComfortRails in de bovenkorf. Bovendien beschikt het model FHK74707P over een MaxiFlex-besteklade.

EcoLine vaatwassers

Binnen het vaatwasseraanbod is er tevens een uitgebreide keuze aan EcoLine-modellen.
De EcoLine vaatwassers met besteklade, voorzien van energieklasse A en B, zijn stuk voor stuk onderdeel van deze milieuvriendelijke collectie. In het geval van vaatwassers met een bestekmand (geschikt voor 12/13 couverts), betreffen dit alle modellen met een energielabel tussen A en C.

Met slimme functies zoals QuickSelect met ECO-meter kun je moeiteloos tot 20% energie besparen. SatelliteClean verbetert de sproeidekking met een factor 3 zonder dat er extra water wordt verbruikt, terwijl AirDry zorgt voor 3x betere droogprestaties zonder extra energieverbruik. Deze eigenschappen maken het mogelijk om de reeds zuinige vaatwassers nog efficiënter te benutten, zonder concessies te doen aan prestaties.

STEAMCRISP COMBINEERT HETELUCHT MET STOOM

De nieuwe ProBlackLine SteamCrisp-oven BSK772281B beschikt over verschillende functies waarbij stoom gedurende het gehele bakproces aan de hetelucht wordt toegevoegd. Dit is uitermate geschikt voor het bereiden van vleesgerechten en het bakken van brood. De combinatie van hetelucht en stoom zorgt namelijk voor een krokante, goudbruine korst, terwijl de binnenkant sappig en mals (vlees) en luchtig (brood) blijft. Maar ook groenten worden knapperig én blijven sappig.
Een andere belangrijke functie is het regenereren met stoom. Regenereren is een manier om al gegaarde gerechten opnieuw op te warmen of warm te houden zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Door het gebruik van stoom droogt een gerecht niet uit en is het net zo smakelijk als wanneer het net is bereid in maar 8 minuten. Ook voor ontdooien is het gebruik van stoom een uitstekende keuze. De oven is daarnaast voorzien van een kerntemperatuursensor en combineert de voordelen van stoom met het gemak van de Pyroluxe® Plus zelfreiniging.
De AEG BSK772281B wordt standaard geleverd met een Easy2Clean-bakplaat voor nog meer gebruikersgemak.

EcoLine ovens

De AEG EcoLine ovens behoren tot de meest energiezuinige modellen. Deze varianten zijn uitgerust met een stoomfunctie, waardoor koken bij lagere temperaturen mogelijk is en er tot wel 20% energie kan worden bespaard. Bovendien zijn de AEG EcoLine ovens voorzien van een stoomreinigingsoptie, die maar liefst 95% minder energie verbruikt in vergelijking met pyrolytische reiniging. De uiterst zuinige stoomovens van AEG met energielabel A++ biedt de mogelijkheid om te koken met hetelucht, stoom of sous vide, afhankelijk van het type oven. Een pluspunt is dat bij het gebruik van stoom aanzienlijk minder zout en vet nodig is, wat de kookervaring niet alleen milieuvriendelijker maakt, maar ook aanzienlijk gezonder. Door stoom te gebruiken, behoudt de oven bovendien tot wel 90% van de vitamines in het voedsel, waardoor je niet alleen energiezuinig, maar ook voedzaam kookt.

STIJLVOL LICHT EN STILLE PRESTATIES

Maak kennis met de toekomst van keukenbeleving. AEG's nieuwste 90 cm telescopische afzuigkap brengt niet alleen innovatieve functionaliteit naar de keuken, maar tilt ook de ambiance naar een hoger niveau. De verlichting van de kookomgeving is aanpasbaar met instelbare lichttemperaturen, waardoor de sfeer perfect kan worden afgestemd op de stemming en het interieur. Kies voor een warme gloed tijdens een gezellig diner of helder licht voor optimale precisie tijdens het koken met de AEG Perfect Illumination afzuigkap. De lichttemperatuur kan worden afgesteld met keuze uit 3 verschillende warmtes en is bovendien dimbaar. Meer nieuws op het gebied van afzuigkappen is te vinden in een nieuw accessoire: de Silentium Kit. Dit accessoire vermindert het geluid van de afzuigkap aanzienlijk, tot wel 6 dB, wat een kwart van het geluid voor het gehoor betekent. De Silentium kit is in twee hoogtes verkrijgbaar; 28 cm en 7cm en is bovendien stapelbaar. Ervaar een stille, serene keukenervaring zonder concessies te doen aan stijl en functionaliteit.

EcoLine afzuigkappen

AEG-afzuigkappen zorgen voor een schone lucht met de meest energiezuinige modellen, gekenmerkt door een energielabel van A en hoger. Gebruikers kunnen genieten van koken met familie en vrienden in een frisse keuken, met minder geluid en op een energie-efficiënte wijze.

Vragen? Neem contact met ons op

Marsha van der Laan-Vis | +31(0)6 15 65 91 40 | marsha.vis@electrolux.com