Lokaal koken met Brusselse champignons

Lokaal koken met Brusselse champignons

Lokale producten gebruiken in de keuken is goed voor het milieu. Je steunt er bovendien onze kwekers mee en geeft hen de kans om te groeien. En omdat het een klein wereldje is, bouw je zelf al gauw je eigen netwerk op dat jij, op jouw beurt kan delen met je vrienden!

Om je smaak te doen krijgen van koken met lokale producten, deelt Belgische topchef David Martin hier alvast een heerlijk eenvoudig receptje met Brusselse champignons. Smakelijk!

Brusselse champignons van David Martin

Ingrediënten

Champignons
1 witte ajuin
2 teentjes look
Uiensnippers
Peper en zout

Bereiding

Kuis de champignons en pluk ze met de hand in kleinere partjes.
Snij een witte ajuin in schijfjes en plet 2 teentjes look.
Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak er de ajuin en look kort in aan.
Strooi er de champignons overheen en roerbak de mengeling.
Giet er nog wat olijfolie over om het geheel extra smeuïg te maken en aanbakken te voorkomen.
Breng op smaak met peper, grof zout en uiensnippers.