Dimsum met champignons en spinazie

Dimsum met champignons en spinazie

Wonton hapjes uit de stoomoven

Dimsum zijn gestoomde hapjes die in de Aziatische keuken maar al te geliefd zijn. Wij kiezen hier voor de wonton variant en vullen de wonton met champignons en spinazie. Je maakt de wonton gemakkelijk met behulp van een AEG stoomoven. Het voordeel van een stoomoven is dat je alle gerechten in een keer in de oven schuift. Bovendien biedt een stoomoven meer ruimte dan een stoommandje waardoor je de wonton hapjes tegelijkertijd met andere dimsum zoals bijvoorbeeld boa buns of sticky broccoli in de oven kunt plaatsen. Hierdoor staat alles tegelijkertijd en zonder gedoe op tafel. Benieuwd hoe je de wonton zelf maakt? Lees dan verder. Het recept is van Chickslovefood.

Ingrediënten

Voor 16 dimsums:

  • 150 g bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 bosui
  • 165 g champignons
  • 75 g spinazie
  • 3 el sojasaus

Bereiding

1. Meng de bloem met een snuf zout en voeg vervolgens 100 milliliter kokend water toe. Kneed het deeg eerst met twee stokjes, zodat het niet aan je handen blijft plakken.

2. Kneed het deeg verder met je handen tot een gladde bol. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 20 minuten rusten.

3. Verwijder ondertussen het schilletje van de knoflookteen en het stukje gember en snijd beide heel fijn. Snijd ook de bosui in dunne ringen.

4. Hak de champignons in een keukenmachine tot een fijn gehakt en snijd de spinazie fijn.

5.Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de knoflook en gember hier kort in aan. Voeg vervolgens de champignons en de spinazie toe en bak tot dit geslonken is. Roer de bosui en sojasaus door het groentemengsel en verwarm nog 1 minuut mee.

6. Haal het deeg uit de vershoudfolie en verdeel het in 16 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een dun rond velletje.

7. Leg een vel in de palm van je hand. Schep ongeveer een eetlepel van het groentemengsel in het midden. Vouw de buitenkanten van het vel naar binnen en draai de bovenkant een paar keer om, zodat je een pakketje maakt.

8. Stoom de dimsum zo’n 18 minuten op stand ‘medium vochtigheid’ van het ‘stomen’-programma op 100 graden.

Meer inspiratie?

Kun je geen genoeg krijgen van de Aziatische keuken, en ben je op zoek naar meer inspiratie naast de dimsum hapjes? Bekijk dan eens ons recept voor het maken van groenten in Japanse stijl. Lekker als bijgerecht naast de dimsum hapjes of om door een rijstgerecht heen te verwerken.