Gevulde eieren uit de stoomoven

Gevulde eieren uit de stoomoven

Pasen en eieren gaan hand in hand. Of je er nu voor kiest om eieren te schilderen met je kinderen of een uitgebreide paasbrunch organiseert met vrienden, Pasen en eieren zijn een perfecte match. Nog op zoek naar inspiratie voor je paasbrunch? Kies er dan voor om lekkere gevulde eieren te maken. Gevulde eieren zijn gemakkelijk te maken en vallen bij iedereen in de smaak. Daarbij is het maken van gevulde eieren ook een leuk klusje om samen met je kinderen te doen. Lees snel verder om erachter te komen hoe je gevulde eieren het beste kunt maken met behulp van de AEG stoomoven.

Het perfecte ei

Een ei koken in een pannetje water, dat kunnen we allemaal wel. Of beter, dat kunnen de meeste mensen. Want, hoelang moet een ei koken? Ga je voor een zacht gekookt ei? Of ben je toch meer een liefhebber van een hardgekookt eitje? We hebben allemaal weleens in de situatie gezeten dat je gekookte ei toch net te hard of te zacht was. Nu Pasen nadert, wil je natuurlijk het perfect gekookte ei serveren tijdens het paasontbijt. Dus hoe maak je nu het perfect gekookte eitje?

Eieren stomen in plaats van eieren koken

Je maakt een perfect gekookt eitje door je eieren niet te koken, maar door ze te stomen in een AEG stoomoven. Met een stoomoven kun je gemakkelijk de tijd instellen waardoor je verzekert bent van een zacht ‘gekookt’ ei of hard ‘gekookt’ eitje. Daarbij wordt door de warmte in de oven water omgezet tot stoom. Omdat er waterdamp ontstaat, raakt het water je eten niet aan. Hierdoor blijven vitaminen en mineralen extra goed behouden en zijn je gevulde eieren voller van smaak.

 

Ingrediënten 

Voor 8 gevulde eieren

- 4 eieren

- 3 eetlepels mayonaise

- 1 eetlepel mosterd

- 1 eetlepel kerrie

- bieslook

- zout en peper

Bereiding

Het stomen van de eieren

1. Stel de stoomoven in op de stoomstand.

2. Kies voor de optie ‘fullsteam’ en zet de oven op 99 graden.

3. Leg de eieren in een stoomovenschaal.

4. Stoom ze vervolgens 14 minuten in de stoomoven.

 

Het bereiden van de vulling van de gevulde eieren

1. Haal het eigeel uit de eieren en doe dit in een kommetje.

2. Meng de mayonaise, mosterd, kerrie, zout en peper door het eigeel heen.

3. Doe het mengsel in een spuitzak en maak toefjes in de eiwitten.

4. Voeg wat bieslook toe als finishing touch.

Paasinspiratie

Nog niet genoeg van de gevulde eieren? Of ben je op zoek naar meer paasinspiratie? Kijk dan eens verder tussen onze recepten. Zet met de paasbrunch naast de gevulde eieren bijvoorbeeld ook wat kwarkbolletjes op tafel, en maak je tafel helemaal paas klaar met een lekkere chocoladecake. Succes gegarandeerd!

Tip: deel jouw ervaring met de gevulde eieren op onze social media!