Luxe Aardappelsalade
Luxe Aardappelsalade
Ontdek dit heerlijke recept van Chickslovefood voor een luxe aardappelsalade met heerlijk frisse eitjes. Deze gezonde en smakelijke salade bereid je volledig met de stoomoven van AEG. Aan de slag!
Ingrediënten
Voor 2 personen
250 gram krieltjes in de schil
250 gram haricots verts
2 eieren
100 gram spekreepjes
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
peper en zout
Stappen
1. Was de krieltjes (schillen hoeft niet!) en halveer ze. Was en dop de haricots verts.
2. Doe de krieltjes in een grote stoomovenpan met gaatjes.
3. Stel de stoomoven in op ‘stomen’ 100 graden en 15 minuten bereidingstijd. Schuif de krieltjes de oven in.
4. Doe de deur na 8 minuten open en leg de eieren erbij in de stoomovenpan.
5. Voeg na weer 3 minuten de haricots verts toe.
6. Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
7. Als de bereidingstijd van de stoomoven voorbij is laat je de eieren even schrikken onder koud water, pel je ze en snijd je ze in plakjes.
8. Meng de krieltjes met de eierplakjes, haricots verts en de spekjes.
9. Maak een dressing van de mayonaise, Griekse yoghurt en wat peper en zout, en meng door de luxe aardappelsalade.
10.Klaar! Serveer zo, of met nog wat verse peterselie en augurk!