Paasbrood

Paasbrood

Pasen is pas compleet met een heerlijk paasbrood. Het liefste bak je deze natuurlijk zelf. Met een beetje hulp van de stoomovens van AEG is het maken van een paasbrood zo gedaan! Een ander essentieel ingrediënt voor de bereiding van een paasbrood is amandelspijs. Amandelspijsvulling geeft je paasbrood een heerlijk zoete smaak die perfect bij de gelegenheid past. Bestrooi als finishing touch het paasbrood met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect. Verras dit jaar je vrienden en familie met zoet gevulde paasbroodjes! Eet smakelijk!

Ingrediënten

Brood

- 300 gr bloem
- 6 gr zout
- 15 gr verse gist of 7 gr bakkersgist
- 1 ei
- 100 gr kwark
- 50 gr melk
- 80 gr boter

Vulling

- 300 gr kant-en-klare amandelspijs

Bereiding

1. Doe de bloem in een mengkom samen met de suiker en het zout.

2. Zorg dat de melk op kamertemperatuur is en voeg deze daarna toe.

3. Meng dit vervolgens rustig en voeg daarna pas het ei toe (dit vanwege de reactie tussen zout en ei, waardoor de eiwitten kunnen afbreken). Kneed het mengsel totdat het een soepel deeg is.

4. Voeg de gist toe en kneed nog eens voor vijf minuten, waarna het eerste deel van de boter erbij kan. Kneed nogmaals vier minuten totdat de boter door het deeg is opgenomen.

5. Voeg vervolgens deel twee van de boter toe. Na weer zes minuten kneden kan het laatste deel boter erbij, waarna afgesloten wordt met vijf tot acht minuten kneden. Uiteraard kan dit ook met een keukenmachine.

6. Weeg van het deeg bolletjes af van 75 gram per stuk. Vorm hier vervolgens bolletjes van en laat dit 20 minuten rusten in een omgeving van 20ºC.

7. Druk de bolletjes deeg plat in mooie cirkels met een diameter van 10 cm. Vul de bolletjes met een schep van amandelspijs.

8. Til nu de acht punten van de cirkel op en knijp deze bij elkaar. Draai de punten tot de bodem gesloten is. Leg de bolletjes vervolgens op aluminiumbakjes en bestrijk ze met ei.

9. Laat de bolletjes 60 minuten in de kamer rijzen om ze vervolgens te bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. Zet de broodjes op voldoende afstand van elkaar in de oven.

10. Voeg ten slotte 200 gr water toe voor het stomen en bak de broodjes in 14 á 15 minuten gaar.

Vrolijk Pasen!

Ben je nog niet in het bezit van een stoomoven? Tijdens een workshop of demonstratie kun je kennis maken met de AEG SteamBoost en SteamPro multifunctionele stoomovens.

Lees meer

Meer paasbrunchinspiratie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de paasbrunch? Kijk dan eens verder tussen onze stoomoven recepten. Zet bijvoorbeeld ook onze gevulde eieren op tafel en maak als dessert een lekkere chocoladeroulade. Wat ons betreft dé ingrediëntenvoor een geslaagd paasfeest.