Paasbrood
Pasen is pas compleet met een heerlijk paasbrood. Het liefste bak je deze natuurlijk zelf. Met een beetje hulp van de stoomovens van AEG is het maken van een paasbrood zo gedaan! Een ander essentieel ingrediënt voor de bereiding van een paasbrood is amandelspijs. Amandelspijsvulling geeft je paasbrood een heerlijk zoete smaak die perfect bij de gelegenheid past. Bestrooi als finishing touch het paasbrood met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect. Verras dit jaar je vrienden en familie met zoet gevulde paasbroodjes! Eet smakelijk!
Ingrediënten
Brood
- 300 gr bloem
- 6 gr zout
- 15 gr verse gist of 7 gr bakkersgist
- 1 ei
- 100 gr kwark
- 50 gr melk
- 80 gr boter
Vulling
- 300 gr kant-en-klare amandelspijs
Bereiding
Meer paasbrunchinspiratie?
Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de paasbrunch? Kijk dan eens verder tussen onze stoomoven recepten. Zet bijvoorbeeld ook onze gevulde eieren op tafel en maak als dessert een lekkere chocoladeroulade. Wat ons betreft dé ingrediëntenvoor een geslaagd paasfeest.