Zelf thuis je pickles maken
Dit recept van Belgische chef Filip Claeys is een héél simpele manier om thuis in een handomdraai je eigen pickles met krokant gestoomde groentjes te maken. In de oven!
Ingredriënten
Groentjes naar keuze (augurk, bloemkool, venkel, rode ajuin, wortel,...)
Specerijen naar keuze (moster- of korianderzaad, laurierblaadjes, rode peperbolletjes, curry, kurkuma, gember,...)
Azijn
Bouillon
Suiker
Bereiding
Doe de groentjes (augurk, bloemkool, venkel, rode ajuin, wortel, …) in een ovenschaal en stoom ze krokant gaar op 100°C.
Maak ondertussen een zoetzuurmengeling van specerijen. Giet azijn en bouillon in een pannetje en voeg er naar eigen smaak specerijen aan toe (bv. mosterd- of korianderzaad, laurierblaadjes, rode peperbolletjes, curry, kurkuma, gember, …). Voeg ook suiker toe en breng al roerend aan de kook.
Neem de schaal met groentjes uit de oven en doe ze in een weckpot. Giet er de zoetzure mengeling overheen.
Zet de weckpot nog kort in de oven.