Pittige Pompoensoep

Pittige Pompoensoep

 

Foodblogger Stephanie van Little Spoon heeft een workshop gevolgd bij de AEG Cooking Club, naast een heerlijk desembrood heeft ze ook deze pittige pompoensoep gemaakt. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

- Olijfolie

- 250 gram chorizo, in kleine stukjes

- 2 sjalotten, gesnipperd

- 2 tenen knoflook, fijngehakt

- 1 a 2 el chipotlesaus, als je dit niet kunt vinden is een rood pepertje ook prima

- 3 tl gerookte paprikapoeder

- 2 tl komijnzaad

- 1 flespompoen, in stukken (schil mag eraan blijven, wel even goed wassen)

- 1 l kippenbouillon

- Peper

- Zout

- 125 gr crème fraîche

- Bosje koriander, grof gehakt

- 100 gr cheddar, geraspt

 

Benodigdheden

- Snijplank & mes

- Soepkommen

- Keukenpapier

Staafmixer

Stappen

1. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de blokjes chorizo op middelhoog vuur. 

2. Als de chorizo verkleurd en krokant wordt, haal je iets meer dan de helft uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.

3. Voeg de sjalot, knoflook, gerookte paprikapoeder, komijn en chipotle toe, aan de chorizo. Laat op zacht vuur nog eens 2 tot 3 minuten bakken.

4. Doe de pompoen en de bouillon erbij in de pan. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen of tot de pompoen zacht is.

5. Pureer de soep met de staafmixer.

6. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

7. Schep de soep in de kommen. Garneer met een schepje crème fraîche, wat geraspte cheddar en de crispy gebakken chorizo en grofgehakte koriander.