Salade van kalfslende met gepofte knoflook en geroosterde bospeen

Dit is een recept die gemaakt is tijdens een van onze kookworkshops.

Tijdens deze workshops maak je uitgebreid kennis met de verschillende mogelijkheden van onze stoomovens. Na een korte demonstratie kun je zelf aan de slag gaan in onze kookstudio onder leiding van onze chefkok. Na afloop kun je genieten van dit heerlijke gerecht samen met de andere deelnemers.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 gram kalfslende
  • ¼ teentje knoflook
  • 1/8 sjalot
  • 10 gram boter
  • 1 bol knoflook
  • klein takje rozemarijn en tijm
  • olijfolie
  • 6 st bospeen
  • 25 ml sinaasappelsap
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram mesclun
  • 12 cherrytomaatjes gekonfijt (zie hoofdgerecht - risotto met kabeljauw)
  • 1 st komkommer
  • 12 frambozen

Bereiding

1. Doe het kalf met de knoflook, sjalot en boter in een vacumeerzak. Voeg peper en zout toe.
Vacumeer op de sterkste stand. Gaar dit 2 uur op 52 graden sous-vide.

2. Snij de bovenkant van de knoflookbol af (klein stukje) en leg op een stukje aluminiumfolie. Doe de takjes tijm en rozemarijn erop, drupje olijfolie en wat peper en zout. Pof de knoflook op 180 graden met weinig vocht 30 minuten.

3. Schil de bospeen en snij doormidden, leg in een ovenschaal samen met de sinaasappelsap, olijfolie en honing. Maak op smaak met peper en zout. Rooster de wortels op 180 graden met weinig vocht 15 minuten.

4. Schil de komkommer en maak linten. Marineer de komkommerlinten met olijfolie, peper en zout.

5. Bak vlak voor het meegeven het kalf kort aan. Snij in dunne plakken.

6. Maak de sla aan met de komkommer marinade.

7. Maak de borden mooi op