Crêpes Suzette van speltbloem met mandarijn en limoen

Crêpes Suzette van speltbloem met mandarijn en limoen

Op de vierde dag in de MasterChef Holland keuken worden de kandidaten geconfronteerd met een keur aan citrusfruit, in alle kleuren en vormen. Van sommige variëteiten hebben ze nog nooit gehoord, laat staan ermee gekookt… Deze zoete Franse klassieker leent zich perfect voor een subtiele variatie met citrusfruit; de traditionele versie is met sinaasappel, deze met mandarijn en limoen. De tarwebloem wordt bovendien vervangen door het noot-achtige speltbloem.

Ingrediënten

(8 stuks)

50 g boter

2 eieren

1 eierdooier

120 g speltbloem

1 zakje vanillesuiker

1 mespunt zout

200 ml melk

8 mandarijnen

2 limoenen

100 g rietsuiker

1 limoen, voor het garneren

Bereidingswijze:

1. Smelt de helft van de boter. Meng de eieren en de eierdooier met de bloem, vanillesuiker, zout en melk met een garde in grote kom tot een glad beslag. Roer de boter erdoor. Laat 30 minuten rusten. Rasp de schil van 1 mandarijn en 1 limoen. Pers de mandarijnen en de limoen uit. De hoeveelheid sap moet ca. 350 ml zijn. Breng sap en rasp met de suiker en aan de kook in een koekenpan. Laat op hoog vuur inkoken in ca. 10 minuten, tot de saus een beetje stroperig wordt.

2. Smelt de rest van de boter in gedeeltes in een andere koekenpan en bak 10 flinterdunne, licht gekleurde flesjes van het beslag. Vouw de flensjes in vieren en leg ze in de saus. Serveer met de rest van de saus en garneer met een partje limoen en/of mandarijn.

3. Ontdek hier de AEG Gourmet Collection. Het favoriete pannenset van Chef Alain Caron. Ideaal voor chefs en thuiskoks.

Lees meer