Sous-vide asperges met sinaasappel, pijnboompittenkruim en burrata

Sous-vide asperges met sinaasappel, pijnboompittenkruim en burrata

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met delicious.magazine en gemaakt met de AEG SteamPro multifunctionele stoomoven met Command Wheel! Eén oven waarmee je alle technieken die chefs gebruiken binnen handbereik hebt: bakken, braden, grillen, stomen en net als een pro je eten sousvide bereiden. Hoe fijn is dat?

Recept van Delicious.magazine

Voor 4 personen, vegetarisch. Kooktijd 30 minuten, stoomoven 30 minuten; totale tijd 1 uur.
De mix van witte en groene asperges laat je heel langzaam sous-vide garen in sinaasappelsap in de stoomoven, waardoor ze heerlijk mals worden zonder hun bite te verliezen. De romige burrata en het knapperige kruim maken dit de perfecte antipasti om te serveren op een zonnige dag.
Koken met een stoomoven: alle ins & outs.

Multitasker pur sang
Bij de AEG SteamPro multifunctionele stoomoven met Command Wheel gaan traditionele functies en de nieuwste snufjes hand in hand. Deze alleskunner heeft meer dan 20 verwarmingsfuncties, en ook combinatiefuncties zodat je naast stoom ook hetelucht kunt inzetten. En alles met één draai aan het Command Wheel. Gemak dient de mens.

AEG stoomoven - De lat ligt hoog
Weet je waarom chefs er altijd in slagen een stukje vlees of vis mals te serveren, of groenten die gezonder, kleurrijker en knapperiger zijn? Het geheim is stoom en de juiste temperatuur. Met de AEG SteamPro multifunctionele stoomoven met Command Wheel til je gerechten eenvoudig naar een hoger level. Daar zorgt ook de voedingssensor voor die de kerntemperatuur van je vlees- of visgerecht meet. En met de Steamify-functie bereid je met gemak een restaurantwaardig (groente)gerecht met 100% stoom, stoom in combi met hetelucht of een sous-vide-gerecht. Gerechten die je in de AEG SteamPro multifunctionele stoomoven met Command Wheel bereid smaken naar meer!

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 • 2 vacuümzakken*, vacumeermachine*

  Ingrediënten:
 • 500 g witte asperges, geschild en zonder houtige eindjes, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
 • 500 g groene asperges, zonder houtige eindjes, dikke exemplaren in de lengte gehalveerd
 • 40 g boter
 • 2 el sinaasappelsap
 • 1 sinaasappel, zonder schil en in dunne plakjes gesneden
 • 1 bol burrata

  Pijnboompittenkruim:
 • 20 g boter
 • 20 g pijnboompitten, fijngehakt
 • 25 g panko

  Vinaigrette:
 • 2 el sinaasappelsap
 • 1 el fijngesneden dragon
 • ½ rode chilipeper, fijngesneden

 • * Geen vacuümzakken en vacumeermachine? Gebruik dan ziplockzakjes en duw hier zoveel mogelijk lucht uit.

Bereiding

1. Doe de witte en groene asperges in een eigen vacuümzak. Doe in elk zakje 20 g boter en 1 el sinaasappelsap. Trek de zakken vacuüm en bak ze in de oven 20 min. op het sous-videprogramma (70°C). Haal na 20 min. de groene asperges uit de oven en laat de witte asperges nog 10 min. in de oven staan op dezelfde temperatuur.

2. Maak intussen het pijnboompittenkruim. Verhit hiervoor 20 g boter in een koekenpan op matig vuur en voeg de pijnboompitten en panko toe. Bak 3-4 min. tot het kruim goudbruin en krokant is. Doe over in een schaaltje en breng op smaak met zout. Zet weg tot gebruik.

3. Meng voor de vinaigrette 3 el sinaasappelsap met de dragon en rode peper. Breng op smaak met zout.

4. Leg de sinaasappelplakjes rondom de rand op een grote schaal. Leg de witte en groene asperges in het midden van de schaal. Bestrooi met het kruim. Leg de bol burrata erop, snijd kruislings in zodat hij wat leegloopt en sprenkel de vinaigrette over de burrata.