
Gado gado uit de stoomoven
Gado gado maken, zónder minstens 4 pannen op het vuur? Ja hoor, dat kan gewoon! Deze makkelijke gado gado maken we namelijk in onze AEG stoomoven, zo handig! Volgens ChicksLoveFood is een (stoom)oven onmisbaar in je keuken en de garantie voor de lekkerste gerechten.
Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 150 g pandanrijst
- 200 g sperziebonen
- 2 eieren
- 3 eetlepels 100% pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 el melk naar keuze
- 1 el chilisaus
- 2 handen kroepoek
Bereiding
1. Doe de rijst in een gewone ovenschaal en overgiet met 225 milliliter water.
2. Stel de oven in op 100% stoom, op 99 graden en zet de timer op 25 minuten. Of gebruik Steamify op de stand '100 graden - stomen'.
3. Dop ondertussen de boontjes en halveer ze. Leg de boontjes in een stoomovenschaal met gaatjes en leg ook de twee eieren erbij.
4. Zet de ovenschaal in de stoomoven bij de rijst na 12 minuten.
5. Maak ondertussen de pindasaus door op laag vuur de pindakaas samen met 3 eetlepels water, de sojasaus, de melk en de chilisaus zachtjes te verwarmen.
6. Haal de rijst, boontjes en eieren uit de oven. Laat de eieren even schrikken onder koud water, pel ze en halveer ze.
7. Verdeel de rijst, boontjes en eieren over 2 borden en maak af met de pindasaus en kroepoek.
Meer inspiratie?
Lees hier alle stoomoven hacks van ChicksLoveFood:
1. Eieren koken
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de eieren in een stoomovenschaal.
Stoom ze vervolgens 7 minuten in de stoomoven.
2. Vlees of vis ontdooien
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Leg het bevroren vlees of de vis in een stoomovenschaal.
Zet dit 20 minuten in de oven.
3. Chocolade smelten
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een kommetje (die tegen hitte kan!).
Dek het kommetje af met wat plasticfolie.
Zet dit 16 minuten in de oven.
4. Dimsum stomen
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de dimsum op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet dit 15 minuten in de oven.
5. Eieren pocheren
Bekleed een muffinvorm met plasticfolie.
Schenk een paar druppels olie in ieder kuipje.
Breek de eieren in de muffinvorm. Doe in ieder vormpje 1 ei.
Bestrooi dit met een snuf peper en zout.
Zet dit 6 tot 8 minuten in de oven.
Haal de eitjes voorzichtig uit de muffinvorm met behulp van het plasticfolie en serveer.