Lamsrack met een kruidenkorstje en voorjaarsgroente

Lamsrack met een kruidenkorstje en voorjaarsgroente

Deze spannende eliminatiedag begint met een zenuwslopende opdracht: de gevreesde cookalong. Robert Kranenborg laat in hoog tempo zien hoe je een gevuld lamszadel met verjaarsgroente maakt, en de kandidaten volgen. De vereenvoudigde versie vind je hier: een mals lamsrack uit de oven met een kruidenkorstje, geserveerd met in boter geglaceerde dubbel gedopte tuinboontjes.

Ingrediënten voor 6 personen

- 3 kg verse tuinbonen

- 2 lamsracks van ca 400 g

- 75 g roomboter

- 20 g Italiaanse keukenkruiden (salie, rozemarijn, tijm en oregano)

- rasp van 1 citroen

- 40 g panko

- 40 g parmezaanse kaas, geraspt

- 2 el Dijon mosterd

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Dop de tuinbonen en blancheer ze 2 minuten in kokend water met zout, een ideale taak voor de kokendwaterkraan. Laat enigszins afkoelen en dop ze nog een keer. Bestrooi het vlees met peper en zout en braad de lamsracks aan in de helft van de boter. Leg ze op een bord. Maal de blaadjes van de kruiden samen met de citroenrasp, de panko en de parmezaan fijn in het bakje van de staafmixer.

Bestrijk de lamsracks rondom met mosterd. Bedek ze met het kruidenmengsel; druk een beetje aan. Laat de lamsracks 15-20 minuten garen in de oven. Stoof ondertussen de tuinbonen een paar minuten in de rest van de boter. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe. Breng op smaak en serveer bij het lamsvlees, dat je in koteletjes lossnijdt tussen de botjes.

Wil jij nog meer uit jouw recepten halen en gerechten naar een hoger niveau brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een stoomoven. AEG heeft verschillende types in haar assortiment. 

Lees meer