Lasagne uit de pan met witte saus
Vandaag maken we maken een lasagne uit de pan. Lekker makkelijk en je hebt nauwelijks afwas. Ditmaal gaan we niet voor een klassieke rode saus, maar maken we een bechamelsaus en houden we de lasagne verder lekker lente-achtig met spinazie en tuinerwtjes en wat citroenrasp.
Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder
Ingrediënten
Dit heb je nodig:
- 50 g boter
- 2 knoflookteentjes
- 50 g bloem
- 600 ml volle melk
- 250 g verse lasagnebladen
- 125 g tuinerwtjes uit de vriezer
- 125 g spinazieblokjes uit de vriezer
- 150 g Parmezaanse kaas
- 1 citroen
Bereiding
1. Neem een grote kookpan en smelt hierin op laag vuur de boter.
2. Pel en pers de knoflookteentjes en voeg toe aan de boter, fruit 1 minuut.
3. Voeg nu de bloem toe, roer door en laat 2 minuten bakken tot het een beetje op zand lijkt.
4. Voeg nu een scheutje melk toe, roer met je garde, voeg weer wat toe. Ga zo door tot je alle melk er beetje bij beetje hebt bijgeschonken.
5. Zet het vuur laag en snijd de lasagnebladen in reepjes. Doe samen met de spinazie en erwtjes bij de bechamelsaus. Zorg dat de pasta goed onder het vocht zit.
6. Laat 5 minuten pruttelen. Wordt de saus te dik? Voeg dan wat melk toe.
7. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en halveer de citroen. Doe de helft van de Parmezaan in de pan, samen met het sap van de citroen. Roer door en laat nog een minuut zachtjes koken.
8. Verdeel de lasagne uit de pan over de borden en maak af met de overgebleven Parmezaanse kaas.