
Romige ovenschotel met zalm
Ovenschotel uit de stoomoven met 6 ingrediënten
De lekkerste gerechten met dat wat je waarschijnlijk al in huis hebt. Van die overgebleven aardappels maak je makkelijk een ovenschotel. Volgens ChicksLoveFood is een (stoom)oven onmisbaar in je keuken en de garantie voor de lekkerste gerechten. Benieuwd naar het recept van ChicksLoveFood? Lees dan verder.
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 handje dille
- 200 ml (kook)room
- 2 zalmfilets
- 500 g brocoliroosjes
Bereiding
1. Verwarm de AEG-stoomoven voor op 110 graden op stand 'hoge vochtigheid'.
2. Pers de knoflookteen uit en rasp de schil van de citroen. Had de dille fijn en meng deze met de knoflook, citroenrasp en room. Breng op smaak met peper en zout.
3. Leg de zamlfilets naast elkaar in een tweepersoons-ovenschaal. Snijd de broccoliroosjes fijner en leg deze om de vis heen.
4. Schenk de room over de zalm en broccoli en dek de ovenschaal af met plasticfolie. Zet de schaal zo'n 20-25 minuten in het midden van de oven.
5. Verwijder de folie voor het serveren en bestrooi de ovenschotel met wat extra dille.
Meer inspiratie?
Lees hier alle stoomoven hacks van ChicksLoveFood:
1. Eieren koken
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de eieren in een stoomovenschaal.
Stoom ze vervolgens 7 minuten in de stoomoven.
2. Vlees of vis ontdooien
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Leg het bevroren vlees of de vis in een stoomovenschaal.
Zet dit 20 minuten in de oven.
3. Chocolade smelten
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 50 graden.
Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een kommetje (die tegen hitte kan!).
Dek het kommetje af met wat plasticfolie.
Zet dit 16 minuten in de oven.
4. Dimsum stomen
Stel de oven in op de stoom stand.
Kies voor de optie ‘medium vochtigheid’ en zet hem op 100 graden.
Leg de dimsum op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet dit 15 minuten in de oven.
5. Eieren pocheren
Bekleed een muffinvorm met plasticfolie.
Schenk een paar druppels olie in ieder kuipje.
Breek de eieren in de muffinvorm. Doe in ieder vormpje 1 ei.
Bestrooi dit met een snuf peper en zout.
Zet dit 6 tot 8 minuten in de oven.
Haal de eitjes voorzichtig uit de muffinvorm met behulp van het plasticfolie en serveer.