Tempura van asperges

Tempura van asperges

Tijdens de eliminatiedag mochten de kandidaten van MasterChef Holland werken met een van de mooiste producten van Hollandse bodem. De mysterybox zit namelijk vol prachtige Limburgse asperges. Niks leuker dan experimenteren met dit witte goud! En er tempura van te maken bijvoorbeeld.

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 500 g asperges

- 150 g tempurabloem

- 2 el bloem

- 150 g panko

- ponzu (toko, Japanse saus) of zelf maken van sojasaus met mirin, yuzusap (toko) en geraspte gember

snacknori, bij het serveren

- olie, om in te frituren

Bereidingswijze

•  Schil de asperges. Verwijder de onderste 2 cm. Kook ze 5 min. in water met zout. Ze moeten nog stevig zijn. De kokendwaterkraan van AEG is ideaal voor deze taak, meteen kokend water! 

•  Maak het tempurabeslag volgens de instructie op de verpakking. Roer het beslag losjes door met een eetstokje of een vork. Het mag geen glad beslag worden, er moeten klontjes in blijven zitten.

•  Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het tempurabeslag en tenslotte door de panko. Zorg dat de asperges overal zijn bedekt met beslag.

•  Frituur de asperges goudbruin in olie van 180 C. Laat uitlekken op keukenpapier.

•  Serveer met nori en ponzu.

Wil jij nog meer uit jouw recepten halen en gerechten naar een hoger niveau brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een stoomoven. AEG heeft verschillende types in haar assortiment.  

Lees meer