Vislasagne

Vislasagne

CLASH OF THE CLASSICS: Laat je inspireren door het recept van Jelte in de Clash of the Classics. 

Ingrediënten

Je hebt nodig (voor 2 personen):

– 1 kleine prei

– 1 teen knoflook

– 1 groentebouillonblokje

– 150 gram risotto rijst

– 100 gram Parmezaanse kaas

- Peper, zout, olie

Stappen

En zo doe je het:

- Pel de knoflookteen en pers uit.

- Halveer de prei in de lengte, was grondig, en snijd in ringen.

- Bak in een koekenpan de prei op laag vuur 5 minuten aan in een scheutje olie.

- Voeg de rijst en knoflook toe en bak nog even 2 minuten mee.

- Kook ondertussen 1 liter water en los het bouillonblokje erin op.

- Stel de stoomoven in op ‘stomen’ 100 graden en bereidingstijd 25 minuten.

- Doe de risotto rijst met de knoflook en prei in een lage stoomovenpan zonder gaatjes.

- Giet de bouillon erover en schuif de oven in.

- Laat gaar stomen in 25 minuten. Roeren of bouillon in etappes toevoegen hoeft niet, de stoomoven doet perfect het werk!

- Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.