Black Beans & Date brownies

Black Beans & Date brownies

Black Beans & Date brownies

Black beans & date brown, ow yeah the Black bean, date brownie, volgens het recept van Chef met Lef. Oké oké, als er toch iets is dat veel kcal per kleine oppervlakte bevat dan zijn het wel heerlijke brownies. Maar deze bad boy’s bevatten maar 120 kcal per stuk.

Ingrediënten

500gr zwarte bonen

5 eieren

125gram cacaopoeder

40ml honing

Snufje zout

60gram wheypoeder (vanille of choco smaak)

3 zakjes bakpoeder

175gram dadels

2 bananen

Eiwitpoeder (optioneel) 

Wat heb je verder nodig?

Pannetje

Zeef

Grote kom

Blender of keukenmachine

Iets om het beslag mee af te dekken

2 ovenschalen of bakplaten

satéstokje

Stappen

1. Verwarm de oven op 175 graden.

2. Zet een pannetje op met een klein laagje water erin.

3. Haal de pitten uit de dadels en laat ze vervolgens smelten in de pan. Blijf wel roeren, anders verbranden ze. Spoel nu de zwarte bonen af in een zeef.

4. Doe alles nu in een grote kom, roer dit even goed door elkaar. Draai het vervolgens door de blender of een keukenmachine.

5. Laat het beslag een half uur rusten, afgedekt op kamertemperatuur

6. Deze hoeveelheid kon ik verdelen over 2 ovenschalen/brownieplaten. Je kan dus ook de helft van de ingrediënten doen als je niet zoveel wilt maken, maar wie wilt dat nou niet? ;) Knip of scheur bakpapier in de vorm van je ovenschaal en leg deze er vervolgens in. Giet nu het beslag erin. Dan mag de brownie 26 minuten de oven in. Check na 20/21 minuten even de brownie, prik er met een state stokje in. Komt deze helemaal droog eruit zonder beslag eraan, dan is de brownie klaar. Hou het dus na 20 minuten om de 2 minuten even goed in de gaten!

Lees meer