Bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht

Bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht

Een 3-gangendiner is natuurlijk niet compleet zonder heerlijk nagerecht. Dit frisse dessert van bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht is de perfecte afsluiter om indruk te maken op je gasten! Eet smakelijk!

Bekijk ook de recepten voor het voorgerecht – saibling met tomaat, limoenblad en garnaal en het hoofdgerecht – witte forel met paling.

Bereiding & Ingredienten

voor 4 personen

Sorbetijs

Ingrediënten

2 dl water

100 g suiker

50 g glucose

1 blaadje gelatine

3 dl bloedsinaasappelsap

 

Bereidingswijze

1.    Week de gelatine in koud water.

2.    Verwarm het water met de suiker en de glucose tot dit goed is opgelost en los hier vervolgens de gelatine in op.

3.    Voeg dan ook de sinaasappelsap toe.

4.    Draai het vervolgens op in een ijsmachine.

 

Witte chocolade curd

Ingrediënten

250 g witte chocolade

4 st ei

150 g eidooier

200 g suiker

1 tl Chinese 5 Spices (Original Spices)

3 blaadjes gelatine

200 g boter

 

Bereidingswijze

1.    Doe de witte chocolade, de eieren, de eidooier, suiker en kruiden in een vacuümzak en maak deze dicht.

2.    Vervolgens gedurende 10 minuten stomen op 85°c

3.    Week ondertussen de gelatine in koud water.

4.    Wanneer de massa gaar is deze in de blender doen en hier voorzichtig al draaiend de gelatine en boter aan toevoegen.

5.    Laat de curd opstijven in de koelkast.

 

Suikersiroop

Ingrediënten

500 g suiker

500 g water

1 st vanille stokje

1 st citroen

1 st sinaasappel

 

Bereidingswijze

1.    Haal de schil van de citroen en sinaasappel, zonder het wit.

2.    Snijd de vanille in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.

3.    Doe vervolgens de suiker met het water in een pan en voeg hier de schillen en de vanille aan toe.

4.    Laat dit gedurende 15 minuten rustig trekken op laag vuur.

 

Passievruchtensaus

Ingrediënten

6 st passievrucht

2 dl suikersiroop

 

Bereidingswijze

1.    Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.

2.    Kook dit samen met de suikersiroop op.

3.    Zet hier vervolgens kort de staafmixer in.

4.    Laat het sap afkoelen.

 

Citroenbasis

Ingrediënten

675 g water

300 g suiker

375 g citroensap

 

Bereidingswijze

1.    Kook alle ingrediënten samen op zodat de suiker oplost.

 

Gembergel

Ingrediënten

350 g citroenbasis

50 g appelsap

50 g gembersiroop

6 g agar

 

Bereidingswijze

1.    Meng alle ingrediënten en breng aan de kook.

2.    Laat 1 minuut goed doorkoken.

3.    Laat afkoelen in een koelkast.

4.    Als de gel hard is deze tot gel fijn draaien in de blender.

 

Witlof

Ingrediënten

4 st mini witlof

 

Bereidingswijze

1.    Haal de witlofblaadjes los.

2.    Snijd in dunne halve maantjes.

 

Bloedsinaasappel

Ingrediënten

5 bloedsinaasappels

 

Bereidingswijze

1.    Schil de sinaasappel ruim.

2.    Snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit.

 

Serveren:

Zet op het bord stippen van de curd en leg de partjes van de sinaasappel ertussen. Verdeel ook stippen van de gel over het gerecht en leg een quenelle van het ijs ertussen. Steek de halve maantjes van de witlof in de gel en curd. Maak het dessert ten slotte af met een flinke lepel van het passievruchtijs. 

 

Inspiratie opgedaan, maar nog lang niet uitgeleerd? Schrijf je dan in voor de kookworkshops van de chefs van De Librije!

Lees meer