voor 4 personen
Sorbetijs
Ingrediënten
2 dl water
100 g suiker
50 g glucose
1 blaadje gelatine
3 dl bloedsinaasappelsap
Bereidingswijze
1. Week de gelatine in koud water.
2. Verwarm het water met de suiker en de glucose tot dit goed is opgelost en los hier vervolgens de gelatine in op.
3. Voeg dan ook de sinaasappelsap toe.
4. Draai het vervolgens op in een ijsmachine.
Witte chocolade curd
Ingrediënten
250 g witte chocolade
4 st ei
150 g eidooier
200 g suiker
1 tl Chinese 5 Spices (Original Spices)
3 blaadjes gelatine
200 g boter
Bereidingswijze
1. Doe de witte chocolade, de eieren, de eidooier, suiker en kruiden in een vacuümzak en maak deze dicht.
2. Vervolgens gedurende 10 minuten stomen op 85°c
3. Week ondertussen de gelatine in koud water.
4. Wanneer de massa gaar is deze in de blender doen en hier voorzichtig al draaiend de gelatine en boter aan toevoegen.
5. Laat de curd opstijven in de koelkast.
Suikersiroop
Ingrediënten
500 g suiker
500 g water
1 st vanille stokje
1 st citroen
1 st sinaasappel
Bereidingswijze
1. Haal de schil van de citroen en sinaasappel, zonder het wit.
2. Snijd de vanille in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
3. Doe vervolgens de suiker met het water in een pan en voeg hier de schillen en de vanille aan toe.
4. Laat dit gedurende 15 minuten rustig trekken op laag vuur.
Passievruchtensaus
Ingrediënten
6 st passievrucht
2 dl suikersiroop
Bereidingswijze
1. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
2. Kook dit samen met de suikersiroop op.
3. Zet hier vervolgens kort de staafmixer in.
4. Laat het sap afkoelen.
Citroenbasis
Ingrediënten
675 g water
300 g suiker
375 g citroensap
Bereidingswijze
1. Kook alle ingrediënten samen op zodat de suiker oplost.
Gembergel
Ingrediënten
350 g citroenbasis
50 g appelsap
50 g gembersiroop
6 g agar
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten en breng aan de kook.
2. Laat 1 minuut goed doorkoken.
3. Laat afkoelen in een koelkast.
4. Als de gel hard is deze tot gel fijn draaien in de blender.
Witlof
Ingrediënten
4 st mini witlof
Bereidingswijze
1. Haal de witlofblaadjes los.
2. Snijd in dunne halve maantjes.
Bloedsinaasappel
Ingrediënten
5 bloedsinaasappels
Bereidingswijze
1. Schil de sinaasappel ruim.
2. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliezen uit.
Serveren:
Zet op het bord stippen van de curd en leg de partjes van de sinaasappel ertussen. Verdeel ook stippen van de gel over het gerecht en leg een quenelle van het ijs ertussen. Steek de halve maantjes van de witlof in de gel en curd. Maak het dessert ten slotte af met een flinke lepel van het passievruchtijs.
Inspiratie opgedaan, maar nog lang niet uitgeleerd? Schrijf je dan in voor de kookworkshops van de chefs van De Librije!