Cappuccino Pudding

Cappuccino Pudding

Een prachtige, overweldigende pudding met koffiesmaak. Ideaal om de maaltijd mee af te sluiten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

Pudding

2 el oploskoffiepoeder

50 ml water

2 eieren

1 vanillestokje

100 g boter

2 snufjes zout

120 g suiker

50 g bloem

50 g maïzena

½ tl bakpoeder

 

Saus

50 g suiker

250 ml sinaasappelsap

1 snufje gemalen kaneel

200 ml sinaasappellikeur

 

Stappen

1. Vet 4 kopjes in met boter en zet ze in de koelkast. Los de oploskoffie op in 50 ml warm water en zet eveneens in de koelkast.

2. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf; zet in de koelkast. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.3. 

3. Meng de boter met het zout, de suiker, eierdooier, koffie en vanillezaadjes. Voeg ook de bloem, maïzena en het bakpoeder toe. Spatel er het eiwit doorheen. Giet dit mengsel in de ingevette kopjes.

4. Zet de puddings op niveau 2, kies het 'Gemiddelde Vochtigheid'-programma en bak op 150°C gedurende 30 minuten.

5. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een schaal en laat indikken.

6. Draai de puddings om op de borden en serveer warm met de saus en opgeklopte dubbelroom. Garneer met een schijfje sinaasappel en enkele citrusblaadjes.