Cappuccino Pudding
Cappuccino Pudding
Een prachtige, overweldigende pudding met koffiesmaak. Ideaal om de maaltijd mee af te sluiten.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Pudding
2 el oploskoffiepoeder
50 ml water
2 eieren
1 vanillestokje
100 g boter
2 snufjes zout
120 g suiker
50 g bloem
50 g maïzena
½ tl bakpoeder
Saus
50 g suiker
250 ml sinaasappelsap
1 snufje gemalen kaneel
200 ml sinaasappellikeur
Stappen
1. Vet 4 kopjes in met boter en zet ze in de koelkast. Los de oploskoffie op in 50 ml warm water en zet eveneens in de koelkast.
2. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf; zet in de koelkast. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit.3.
3. Meng de boter met het zout, de suiker, eierdooier, koffie en vanillezaadjes. Voeg ook de bloem, maïzena en het bakpoeder toe. Spatel er het eiwit doorheen. Giet dit mengsel in de ingevette kopjes.
4. Zet de puddings op niveau 2, kies het 'Gemiddelde Vochtigheid'-programma en bak op 150°C gedurende 30 minuten.
5. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een schaal en laat indikken.
6. Draai de puddings om op de borden en serveer warm met de saus en opgeklopte dubbelroom. Garneer met een schijfje sinaasappel en enkele citrusblaadjes.