Kerstpudding

Kerstpudding

Deze variant is veel lichter dan een traditionele kerstpudding.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: De klassieke puddingvorm is hol aan de binnenkant, zodat de cake gelijkmatig gebakken kan worden. Als u een vorm zonder holte gebruikt, verlengt u de gaartijd tot 150 min.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 personen

1 sinaasappel

1 kleine appel

115 g boter

225 g zachte donkerbruine suiker

50 g bloem

2 eieren

1 snufje nootmuskaat

¼ tl. gemalen kaneel

¼ tl. bakpoeder

115 g broodkruim

175 g sultana's

175 g rozijnen

115 g krenten

25 g gemengde gehakte schil

25 g gehakte amandelen

 150 ml rum

Stappen

  1. Rasp en pers de sinaasappel. Pel de appel, verwijder het klokhuis en rasp.

  2. Klop de boter en de suiker tot een schuimig mengsel en voeg daarna de bloem, eieren, nootmuskaat en kaneel toe. Doe er de rest van de ingrediënten bij en roer goed om. Het beslag moet een kleverige consistentie hebben.

  3. Giet het beslag in een puddingvorm (of gebruik 8 individuele vormpjes), dek af met bakpapier en maak stevig vast.

  4. Zet 120 min. op 96°C op niveau 2 op het 'Stomen'- programma.

  5. Serveer de warme pudding met vanillecustard en versier met bessen en eventueel een twijgje feestelijke hulst.