Key lime pie

De nachtmerrie van elke kandidaat van MasterChef Holland: een estafette-opdracht! Om de beurt werkten ze aan een van de meest populaire taarten van dit moment: de lemon meringue pie. Met heel veel hindernissen en valkuilen. Het resultaat is bepaald niet vlekkeloos… Bij deze variant (afkomstig uit Florida), de key lime pie, is er niks aan de hand en eet je je vingers op.

Ingrediënten

6-8 personen

- 250 digestieve biscuitjes

- 100 g roomboter

 

Voor de vulling:

- 150 g roomboter

- 130 g rietsuiker

- 4 limoenen

- 4 eieren, losgeklopt

 

Voor de meringue:

- 4 eiwitten

- 75 g poedersuiker

- mespunt zout

- 225 g kristalsuiker

- 75 ml water

Benodigdheden

taartvorm van 22-24 cm of vier kleine van ca 12 cm
thermometer
crème brûlée brander

Bereidingswijze

•  Verwarm de oven voor op 180 C.

•  Maak de biscuitjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg toe.

•  Vet de vorm of vormen in en druk het koekjesmengsel er in aan. Maak een opstaand randje.

•  Smelt voor de vulling de boter met de suiker op laag vuur. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg sap en rasp van de limoenen en de losgeklopte eieren toe aan de boter als de suiker gesmolten is. Blijf roeren tot het mengsel gebonden is.

•  Schep de lime-curd in de vorm en zet 20 minuten in de oven.

•  Klop ondertussen de eiwitten stijf in de keukenmachine. Voeg halverwege het kloppen de poedersuiker toe. Pas op: dit stuift!

•  Breng de kristalsuiker met het water zonder te roeren aan de kook en verhit tot 120 C. Als je geen thermometer hebt: als je een druppel suikerstroop in een glas koud water laat vallen, vormt zich een balletje. Dan is de siroop goed.

•  Giet de suikersiroop al kloppend toe aan de eiwitten en klop 2-3 minuten.

•  Bedek de taart of taartjes in slordige pieken met het eiwit. Kleur de pieken lichtbruin met een crème brûlée brandertje of onder de grill. Blijf er dan wel naast staan om het in de gaten te houden.