Machtige chocoladepudding

Machtige Chocoladepudding

Elke chef moet een klassieke chocoladepudding in zijn repertoire hebben, en deze is perfect geschikt daarvoor!

Ingrediënten

Voor 6 personen

2 el. cacaopoeder

120 g pure chocolade

60 g boter, in blokjes gesneden

3 eieren

120 g suik

40 g bloem

 

Stappen

1. Vet 6 koffiekoppen in met boter en bestrooi met de cacao.

2. Smelt de chocolade en roer er de boter doorheen.

3. Klop de eieren en de suiker op tot een schuimig geheel en spatel dit door het gesmolten chocolade-/botermengsel. Zeef de bloem en spatel ook die door het mengsel. Vul elke kop voor driekwart met het mengsel.

4. Zet op niveau 3, kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en bak op 200°C gedurende 13 minuten.

5. Laat de koppen een paar minuten afkoelen, schud even voorzichtig en draai ze dan om op een bord.

6. Serveer met fruit en room.