Madeleines

Madeleines

Deze fijne, zachte Franse cakes zijn heerlijk als dessert of als knabbeltje bij de koffie.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: Een madeleine-trifle is een geweldig en bovendien eenvoudig dessert. Klop slagroom met wat vanillesuiker stijf, vul een glas met laagjes frambozen en frambozensiroop, met laagjes madeleines ertussen.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 30 kleine madeleines

2 eieren

100 g basterdsuiker

150 g bloem, gezeefd

10 g gedroogde gist

1 snufje zout

120 g boter, gesmolten

1 el. honing

1 tl. citroenschil

 

10 g vanillesuiker

Stappen

  1. Klop de eieren en de suiker op tot een schuimig mengsel. Doe er de gezeefde bloem, droge gist en zout bij, en roer opnieuw goed om.

  2. Doe er de gesmolten boter, honing, citroenschil en vanillesuiker bij en blijf roeren.

  3. Laat het deeg een half uur rusten en schep het dan in een spuitzak. Vet de madeleinevorm in met boter en vul elke opening voor één derde met het deeg.

  4. Bak de madeleines 15 min. op 200°C op niveau 3 op het ‘Multi Hetelucht’-programma.