Witbroodpudding met maanzaad, pruimen en rozemarijn

Witbroodpudding met maanzaad, pruimen en rozemarijn

Een recept voor elk seizoen, je kiest gewoon het fruit dat rijp en verkrijgbaar is.

Ingrediënten

Voor 6 personen

500 g wit brood, zonder korst, in sneetjes van 1 cm gesneden

10 grote verse pruimen

10 eierdooiers

70 g basterdsuiker

1 vanillestokje

200 ml room

200 ml melk

200 g kwark

50 g maanzaadjes

2 takjes rozemarijn, blaadjes verwijderd en fijngehakt

boter

Stappen

1. Steek met een steekvorm (of een glas) van 5 cm broodcirkels uit het midden van elke snede brood.

2. Ontpit de pruimen en snij elke helft in acht partjes.

3. Klop de eierdooiers met de suiker op in een grote kom. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes in de kom. Voeg de room, melk, kwark en maanzaadjes toe. Roer er de fijngehakte rozemarijn doorheen.

4. Vet een vuurvaste schaal van 30 cm x 15 cm in met boter. Leg de sneetjes witbrood met uitgestoken cirkels in laagjes in de schaal, en wissel af met stukjes pruim. Verdeel er gelijkmatig het roommengsel over.

5. Zet op niveau 3 op het 'Gemiddelde Vochtigheid'- programma op 140°C gedurende 75 minuten.

6. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.