Easy bouillabaise

De groepsopdracht van deze week was spectaculair: de kandidaten kookten in twee teams voor de crew van de musical Belle en Het Beest in het Circustheater. De gerechten die de meeste indruk maakten op de musicalsterren zijn de coq au vin en de bouillabaise. Deze versie van die mediterrane vissoep maak je in een handomdraai. Varieer vooral met de soorten vis die je gebruikt; officieel zijn daar strenge regels voor, maar anders noemen we het toch gewoon vissoep?

Ingrediënten

Voor 4 personen

- 1 ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 venkelknol

- 2 el olijfolie

- 1 blik pomodorini tomaatjes

- 0,05 g saffraan

- scheut witte wijn

- scheut pastis

- 750 ml ml visbouillon

- 500 g kabeljauw

- 300 g pijlstaartinktivs

- 200 g garnalen

Bereidingswijze

•  Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakken.

•  Fruit ui, knoflook en venkel 4 minuten in de olie in een grote pan. Voeg de tomaatjes in blik, de saffraan, witte wijn, pastis en de bouillon toe.

•  Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak.

•  Snijd de kabeljauw in stukken. Snijd de schoongemaakte inktvisjes in ringen.

•  Doe de vis, inktvis en garnalen in de soep en laat in 5 minuten op laag vuur garen.

•  Serveer de soep met brood.