Preitaart

Preitaart

Preitaart

Ideaal als licht voorgerecht of als hoofdgerecht met een groen slaatje. Gerookte spekblokjes zorgen voor extra smaak.

 

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

275 g zanddeeg of bladerdeeg
500 g prei
200 g gerookte spekblokjes
250 g kaas, geraspt
10 eieren
200 ml room
Peper en zout
Nootmuskaat

Bereiding

1. Vet een langwerpige ovenschaal in met boter en bedek ze tot halverwege de zijkanten met deeg. Prik op gelijkmatige afstanden gaatjes in het deeg met een vork zodat het licht en gelijkmatig gaat rijzen.

2. Was de prei schoon en snij hem in stroken van 4 cm dik. Meng de prei en de spekblokjes met de geraspte kaas en verdeel in de ovenschaal.

3. Klop de eieren en de room op en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet dit mengsel over de vulling. Vouw de rand van het deeg lichtjes toe zodat het de vulling langs de randen bedekt.

4. Zet de taart op een rooster op niveau 2, kies het 'Lage
programma' en bak op 190°C gedurende 50 minuten.

5. Haal de taart uit de schaal en snij hem in vierkante porties.

Het geheim van de chef
Als je deze taart warm serveert met een smaakvol bijgerecht, heb je een geweldige maaltijd met eenvoudige ingrediënten. Gerookte vis, worst en ham passen ideaal bij deze taart.

Serveertip
Serveer met een mooi groen slaatje.

Bereidingstijd
Ca. 50 minuten.

Lees meer