De drooggehangen caesarsalade

De drooggehangen caesarsalade
Door Ludwig Maurer

INGREDIËNTEN

SALADE
2 Wagyu Ribeye biefstukken à 200 gr, 

4 stukken witlof, 

2 Harten Romana-sla (alleen de gele), 
25 gr Parmezaanse kaas (in plakken)
, 50 gr Oostenrijkse knäckebröd.

VINAIGRETTE
25 gr Parmezaanse kaas, 10 gr kappertjes

, 5 gr Bavariaanse mosterd, 

½ citroen, 

150 ml olijfolie, 1 eierdooier
, ½ teentje knoflook



Zwarte peper, zout, suiker

Methode


Salade:

Haal de biefstukken een uur voordat u het vlees gaat braden, uit de koelkast.
Kruid ze met zout en peper en wacht nog eens 10 minuten. 


Leg de biefstukken in een pan en braadt ze aan beide zijden totdat ze een korstje hebben.

Leg de biefstukken op een rooster en laat ze in de oven op de middelste geleider nog eens 10 minuten op 60°C afkoelen.
Snijd de witlof in vier delen en rooster ze in dezelfde pan met hetzelfde vet als de biefstukken. 



Vinaigrette:

Snijd de kappertjes klein en meng ze met de geraspte Parmezaanse kaas, de eierdooier, het sap en het schraapsel van de citroen. 
Roer de olijfolie onder de vinaigrette en kruid het geheel met zwarte peper, zout, suiker en knoflook.

Over Ludwig Maurer

Ludwig Maurer is een Duitse chefkok en fokker van Wagyu-runderen. Hij was de eerste in Duitsland die Wagyu-runderen fokte en hij speelt muziek - zoals Johnny Cash en Bob Marley - voor ze. In Tasteology deelt hij zijn deskundige kennis over het bewaren van vlees. Hij legt onder meer uit hoe de smaak wordt beïnvloed door opslag en verschillende temperaturen.

  • Perceptie uit de Pacific Caesarsalade

    door Catalina Vélez

  • De Caesarsalade met kliekjes

    door Culinary Misfits

  • Smaakvolle ceasar salade

    door Mark Schatzker