Stoomtijden tabel: Voor de stoomoven van AEG

Vlees stomen

In  een stoomoven kan je heerlijke stukken vlees en gevogelte bereiden. Een verschil ten opzichte van een conventionele oven of braadpan is dat jouw stukje vlees niet dezelfde kleur heeft als anders. Om dat te bereiken kan je het vlees of gevogelte nog even kort in de pan of met een brander aanschroeien. Door vlees te stomen behoudt het zijn smaak en voedingsstoffen en dankzij de stoom blijft het vlees ook heerlijk sappig en mals. Maar welke instellingen heb je daarvoor nodig? In de tabel hieronder kan je zien welke instellingen nodig zijn om je gerecht te bereiden. Deze tabel staat ook in de handleiding van je oven, mocht je die kwijt zijn dan kan je de handleiding opzoeken met de productcode

Stoomtijden tabel: Vlees stomen

 

Gerecht

Temperatuur (℃)

Tijd (minuten)

Roosterhoogte

Gekookte ham (1 kg)

99

55 -65

2

Gepocheerde kippenborst

90

25 - 35

2

Kip, gepocheerd

1.000 - 1.200 gram

99

60 - 70

2

Kalfs- varkensvlees zonder bot

800 - 1.000 gram

90

80 - 90

2

Casselerrib, gepocheerd

90

70 - 90

2

Tafelspitz

(gekookt rundvlees)

99

110 - 120

2

Chipolataworstjes

80

15 - 20

2

Weense worstjes

(witte worst)

80

20 - 30

2

Vis stomen

Vis Stomen

Hieronder staat een stoomtijden tabel voor vis stomen. Net als bij vlees stomen is het behoud van smaak en voedingsstoffen een van de voornaamste voordelen van het stomen van vis. Bekijk welke instellingen je moet gebruiken om een vis te stomen.

Stoomtijden tabel: Vis stomen

 

Gerecht

Temperatuur (℃)

Tijd (minuten)

Roosterhoogte

Forel (ca. 250 gram)

85

20 - 30

2

Garnalen (vers)

85

20 - 25

2

Garnalen (bevroren)

85

30 - 40

2

Zalmfilet

85

40 - 45

2

Zalmforel (ca. 1.000 gram)

85

20 - 30

2

Mosselen

99

20 - 30

2

Platvisfilet

80

15

2

Met deze stoomtijden heeft u een idee van de juiste instellingen om vlees of vis te stomen. Meer informatie kunt u terugvinden in de handleiding van uw stoomoven. Kijk ook eens op onze receptenpagina voor heerlijke stoomrecepten en sous vide bereidingen. Handleiding kwijt? Download uw handleiding met uw productcode.