Hamburgers maken

Hamburgers maken

Zelf hamburgers maken

Wil je zelf de lekkerste hamburgers maken? Dan is dit recept je vast op het lijf geschreven. In dit recept laten we je zien dat het maken van een hamburger niet moeilijk hoeft te zijn. Je hebt alleen de juiste ingrediënten nodig. Volgens AEG chefkok Jurgen de Vries is de ideale basis voor een lekkere hamburger een runder halslap van de slager. Laat deze malen en kneed er vervolgens je eigen hamburgers van. Benieuwd naar ons recept? Lees dan verder.

Ingrediënten

Per hambuger

  • 180 gram gehakt met wat vet, het liefst iets grover gemalen
  • 1/6 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1/4 middelgrote teen knoflook
  • 1/2 theelepel grove mosterd
  • drupje worcestersaus
  • peper en zout

Bereiding

1. Meng de ingrediënten in een grote kom door elkaar en kneed het geheel goed door. Voeg naar smaak nog wat mosterd, worcestersaus, peper en zout toe.

2. Plaats het mengsel in de press en druk goed aan tot je een stevige hamburger hebt.

3. Bak de hamburger in de koekenpan of op de barbecue. Het lekkerste is om 'm van binnen nog een beetje rood te laten.

Serveertip:
Met een brioche broodje en sla, plakje tomaat, plakjes augurk, ui, gebakken spek of gesmolten kaas. Net wat je lekker vindt.


Meer inspiratie? 

Heb je deze hamburger al eens gemaakt? En ben je op zoek naar een soortgelijk recept? Probeer dan eens onze  classic burger met avocado en truffel mayonaise. Ben je een echte hamburger fan, maar eet je geen vlees? Ga dan eens voor een van onze vegetarische burgers. Kies bijvoorbeeld voor onze kleurrijke bietenburger of probeer onze smakelijke vegan burger.