Bietenburger

Klassiek vleesgerecht zonder vlees!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

180 g havermout

350 g rauwe rode biet

100 g zachte geitenkaas

2 grote rode uien

1 teentje knoflook

1 tl rozemarijn (of fijngehakte verse rozemarijn)

2 el honing

2 el balsamico-azijn

4 volkorenbroodjes

1 handje veldsla

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de havermout fijn in een AEG foodprocessor.

Schil de bieten en snijd in kleine stukjes. Leg ze in een ovenschaal en stoom in circa 30 minuten gaar.

Zet de oven op 180 graden bakstand en laat de bieten nog 15 minuten grillen. Laat de oven aan staan.

Doe de bieten, een halve rode ui en de knoflook in de AEG foodprocessor en blend tot een geheel.

Voeg de rozemarijn, 150 gram havermeel, de geitenkaas en een snuf peper en zout toe en puls een paar keer tot een geheel. Als het mengsel te nat aanvoelt, voeg dan nog een eetlepel havermout toe.

Vorm burgers van het bietenmengsel, rol deze in de rest van de havermout en laat ze 15 minuten in de koelkast staan.

Snijd ondertussen de rest van de rode ui in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de uienringen aan.

Blus af met de honing en de balsamico en laat dit 3 minuten inkoken.

10 Zet de AEG inductieplaat op stand 5 en verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de burgers 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

11 Bak de volkorenbroodjes circa 6 minuten in de oven.

12 Snijd de broodjes open, leg wat veldsla op de bodem, leg hier een bietenburger op, doe hierop een lepel uiencompote en maak af met de bovenkant van het broodje.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!