Bavette sous-vide - stoomoven

Bavette sous-vide - stoomoven

Bavette sous-vide bereiden

Bavette is vlees van het rank van een rund. Door de bavette sous vide te bereiden wordt de bavette in de oven op een constant lage temperatuur gegaard. Door het stomen in de stoomoven blijven de voedingsstoffen van de bavette in de oven bewaard en krijgt het vlees een heerlijke smaak. Je kunt ervoor kiezen om een bavette rollade te maken door het vlees om elkaar te draaien of de bavette normaal bereiden en later in reepjes te snijden. Wij kiezen ervoor om de bavette op laatstgenoemde manier te bereiden. Benieuwd hoe je zelf het beste een bavette steak kunt bereiden in de stoomoven? Lees dan snel verder.

Ingrediënten

  • 500 gram bavette
  • 10 gram boter
  • 1 takje tijm
  • ½ teen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout

Bereidingswijze bavette in de oven

  1. Breng de bavette op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. 
  2. Plaats de bavette samen met de boter, tijm en knoflook in een vacuümzak en vacumeer het geheel. Tip: je kunt de bavette ook door de slager laten vacumeren.
  3. Leg de bavette op het rooster in de stoomoven en stel de stoomoven in op SousVide koken en 50 graden. Zet de timer op 120 minuten.
  4. Gril of bak de bavette steak kort totdat hij lichtbruin is.

Geniet van je bavette uit de oven!

Meer inspiratie?

Nog niet genoeg van de bavette uit de oven? En ben je op zoek naar meer gerechten waarin rundvlees een hoofdrol speelt? Bekijk dan eens onze andere stoomoven recepten. Hier vindt je bijvoorbeeld ook een recept voor het bereiden van rosbief. Rosbief is net als bavette rundvlees. Als je al eens dit bavette recept hebt uitgeprobeerd, zal het bereiden van de rosbief ook een koud kunstje zijn. Veel plezier met uitproberen!