Perfecte rosbief
Perfecte rosbief
Zoals de naam al aangeeft, is deze rosbief altijd perfect gebraden. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken om hem goed te krijgen.
HET GEHEIM VAN DE CHEF: Licht doorbakken is niet moeilijk als u de kneepjes van het vak kent – bakken in de pan voor een heerlijk geroosterde smaak, en daarna verder garen in de oven tot de juiste kerntemperatuur.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen
800 g rundergebraad
Vers gemalen zwarte peper
1 el. plantaardige olie
4 el. grove mosterd
Stappen
-
Kruid het vlees met peper, verhit een grote pan, doe er de olie in en schroei het vlees kort aan alle kanten dicht.
-
Leg het vlees op het bakrooster (zodat het vet op de plaat eronder kan druipen) met de vetzijde naar beneden en smeer de mosterd over de bovenkant van het vlees.
-
Zet de diepe ovenplaat op niveau 1 om het afdruipend vet op te vangen. Stop de kerntemperatuursensor in het midden van het braadstuk. Schuif het rooster op niveau 2, kies het 'Combi stomen'-programma en sluit de kerntemperatuursensor aan op de oven.
-
Voer nu de volgende instellingen in. Licht doorbakken 56°C, Medium doorbakken 60°C, Goed doorbakken 70°C. Het braadstuk wordt op 80°C gebraden op het 'Lage temperatuur garen'- programma tot de kerntemperatuur is bereikt.
-
Snij het gebraad in plakjes van 1 cm dik en breng die op smaak met zeezout en verse zwarte peper van de molen.