Perfecte rosbief

Perfecte rosbief

Rosbief uit de oven

Rosbief komt van het engelse ‘roast beef’ en is een groot stuk rundvlees dat is gesneden van een mager spierdeel van het rund. Het bereiden van rosbief is met behulp van een AEG stoomoven heel eenvoudig. Door de verschillende instellingen op de stoomoven, wordt de rosbief in de oven altijd bereid zoals jij hem het liefste eet. Wij bereiden de rosbief hier door eerst de rosbief te bakken in de pan en daarna de rosbief verder te laten garen in de oven. Door de rosbief eerst te bakken in de pan krijgt de rosbief een heerlijk geroosterde smaak. Benieuwd hoe je zelf het beste rosbief kunt bereiden? Lees dan snel verder.

Ingrediënten rosbief uit de oven

Rosbief uit de oven - ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g rundergebraad
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 el. plantaardige olie
  • 4 el. grove mosterd

Bereidingswijze rosbief uit de oven

  1. Voordat de rosbief in de oven gaat, is het lekker om de rosbief te bakken in de pan. Kruid hiervoor het vlees met peper en verhit in een grote pan wat olie. Schroei de rosbief vervolgens kort aan alle kanten dicht.
  2. Leg de rosbief in de oven op het bakrooster (zodat het vet op de plaat eronder kan druipen) met de vetzijde naar beneden. Smeer de mosterd over de bovenkant van het vlees.
  3. Zet de diepe ovenplaat op niveau 1 om het afdruipend vet op te vangen. Stop de kerntemperatuursensor in het midden van de rosbief. Schuif het rooster op niveau 2, kies het 'Combi stomen'-programma en sluit de kerntemperatuursensor aan op de oven.
  4. Om de rosbief in de oven te laten garen naar jouw wens is het belangrijk om de instellingen goed te regelen. Kies voor licht doorbakken 56°C, voor medium doorbakken 60°C en voor goed doorbakken 70°C. De rosbief wordt gebraden op het 'Lage temperatuur garen'- programma tot de kerntemperatuur is bereikt.
  5. Snij de rosbief in plakjes van 1 cm dik en breng ze op smaak met zeezout en verse zwarte peper.

Meer inspiratie

Is de rosbief uit de oven goed bevallen? En ben je op zoek naar meer rundvlees inspiratie? Kijk dan eens verder tussen onze stoomoven recepten. Hier vind je bijvoorbeeld een recept voor het bereiden van een bavette. Bavette is net als rosbief ook een stukje rundvlees. Bavette kun je net als rosbief, ook in de oven bereiden. Veel plezier met uitproberen!