Risotto met prei

Risotto met prei

Deze Preirisotto van Chickslovefood is heel gemakkelijk te bereiden in de stoomoven. En dat met maar vijf ingrediënten. Smullen maar! 

 

Ingrediënten

Je hebt nodig (voor 2 personen):

– 1 kleine prei

– 1 teen knoflook

– 1 groentebouillonblokje

– 150 gram risotto rijst

– 100 gram Parmezaanse kaas

- Peper, zout, olie

Stappen

En zo doe je het:

- Pel de knoflookteen en pers uit.

- Halveer de prei in de lengte, was grondig, en snijd in ringen.

- Bak in een koekenpan de prei op laag vuur 5 minuten aan in een scheutje olie.

- Voeg de rijst en knoflook toe en bak nog even 2 minuten mee.

- Kook ondertussen 1 liter water en los het bouillonblokje erin op.

- Stel de stoomoven in op ‘stomen’ 100 graden en bereidingstijd 25 minuten.

- Doe de risotto rijst met de knoflook en prei in een lage stoomovenpan zonder gaatjes.

- Giet de bouillon erover en schuif de oven in.

- Laat gaar stomen in 25 minuten. Roeren of bouillon in etappes toevoegen hoeft niet, de stoomoven doet perfect het werk!

- Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.