Risotto

Risotto uit de oven

Een goede risotto maken kan een hele opgave zijn, maar in de stoomoven is het maken van risotto nog nooit zo eenvoudig geweest. Roeren of de bouillon toevoegen in etappes behoort tot de verleden tijd. De stoomoven doet al het werk en jouw risotto kan niet meer mislukken. Risotto uit de oven is ook nog eens heel voedzaam. Met behulp van een stoomoven blijven voedingstoffen namelijk optimaal behouden. Benieuwd naar hoe je het beste risotto uit de oven kunt bereiden? Lees dan verder.

Ingrediënten

Voor 2 personen risotto uit de oven

  • 100 gram risotto
  • 200 gram bouillon
  • 20 gram oude kaas 
  • 20 gram platte peterselie 
  • 10 gram sjalot
  • 10 gram knoflook
  • 15 gram boter
  • peper en zout

Bereiding

1. Snij de sjalot en de knoflook fijn.

2. Fruit de sjalot en knoflook in de pan en voeg de risottorijst toe.

3. Wacht tot de rijst glazig is en voeg vervolgens de bouillon in een keer toe.

4. Breng de risotto aan de kook en plaats de risotto in de oven.

5. Stel de stoomoven in op 100% stomen en zet de timer op 20 minuten. 

6. Wanneer de risotto uit de oven klaar is, kun je als finishing touch de peterselie, oude kaas en wat peper en zout toevoegen.

Meer inspiratie?

Kun je geen genoeg krijgen van de risotto uit de oven? Wij ook niet! Daarom hebben we nog veel andere stoomoven recepten voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smakelijke tagliatelle of romige gnocchi met citroen-saliesaus? Eet smakelijk!

Tips

Maak je risotto uit de oven nog lekkerder en bovenal nog gezonder door het toevoegen van verschillende groenten. Je bereidt de groenten gemakkelijk tegelijkertijd met, of afzonderlijk van de risotto in de stoomoven.