Zalm op Italiaanse wijze

Zalm op Italiaanse wijze

Zalm uit de oven met pesto

Zalm uit de oven met pesto. Wat ons betreft een match made in heaven. Zalm met pesto is niet alleen een heerlijk gerecht maar ook nog eens makkelijk te bereiden. Met behulp van de AEG Stoomoven is de zalm zo gaar. Benieuwd naar hoe wij de zalm uit de oven met pesto maken? Lees dan snel verder en ontdek hoe je heel gemakkelijk zelf zalm in de stoomoven bereidt.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets zonder huid (150 – 170 gram per stuk)
  • 2 flinke eetlepels groene pesto
  • 2 flinke eetlepels kappertjes
  • 1 tak kleine trostomaatjes

Bereiding

En zo doe je het:

  1. Kies voor 100% stoom op 80 graden of verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede ovenplaat en besmeer ze met de pesto.
  3. Verdeel de kappertjes en tomaten erover.
  4. Bestrooi met peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie en schuif de oven in.
  5. Bak de zalm in de stoomoven zacht en gaar in ongeveer 11-15 minuten op 80 graden (100% stoom) of 200 graden (koken met weinig vocht).

Tips en inspiratie

Benieuwd naar wat er nog meer goed samengaat met onze zalm uit de oven met pesto? Kijk dan eens tussen onze andere recepten. Combineer de zalm met pesto bijvoorbeeld eens met gestoomde rijst of een lekkere aardappelgratin. Kun je geen genoeg krijgen van de zalm met pesto en wil je graag eens een andere twist aan de zalm geven? Bereid dan ook eens onze gepocheerde zalm met spinazie en asperges. Veel plezier met uitproberen!