Appeltaart

Appeltaart

Deze taart kennen we allemaal. Door hem te stomen, smelt hij heerlijk in de mond.

 

Idee: als je het deeg uitrolt als een rechthoek, kun je er kleine rondjes uit steken om meerdere, kleine taartjes te maken.

Ingrediënten

Voor 8 personen

275 g zanddeeg

200 g appelcompote

3 appels

2 el honing

40 g bruine suiker

Stappen

1. Rol het zanddeeg uit op een licht met bloem bestrooid werkvlak, leg er een groot bord overheen (ongeveer 28 cm) en snij rondom uit. Leg de uitgesneden deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.

2. Prik even overal in het deeg met een vork. Verdeel er de appelcompote over. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in vier stukken. Snij daarna elk kwart in plakjes van 5 mm dik.

3. Leg de appelschijfjes in waaiervorm bovenop de appelcompote. Giet de honing over de taart en bestrooi met suiker.

4. Zet op niveau 2, kies het 'Boven + Onderwarmte'-programma en bak op 200°C gedurende 35 minuten.

5. Serveer de taart warm met een bolletje karamelijs.