Appeltaart

Appeltaart

Appeltaart

De appeltaart kennen we allemaal. De traditionele appeltaart is de bekende taart op basis van eenvoudig deeg en appels met eventueel rozijnen als toevoeging. In dit appeltaart recept geven wij de klassieke bereiding van de appeltaart een twist door de appeltaart te stomen in een AEG stoomoven. Door de appeltaart te stomen wordt hij heerlijk zacht en smelt hij in de mond. Benieuwd naar ons appeltaart recept? Lees dan snel verder.

 

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 275 g zanddeeg
  • 200 g appelcompote
  • 3 appels
  • 2 el honing
  • 40 g bruine suiker

Bereiding

  1. Rol het zanddeeg uit op een licht met bloem bestrooid werkvlak, leg er een groot bord overheen (ongeveer 28 cm) en snij rondom uit. Leg de uitgesneden deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.                       
  2. Prik even overal in het deeg met een vork. Verdeel er de appelcompote over. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in vier stukken. Snij daarna elk kwart in plakjes van 5 mm dik.                                                     
  3. Leg de appelschijfjes in waaiervorm bovenop de appelcompote. Giet de honing over de taart en bestrooi met suiker.                                                       
  4. Plaats de appeltaart in de stoomoven en zet de stoomoven op niveau 2. Kies het 'Boven + Onderwarmte'-programma en bak op 200°C gedurende 35 minuten.                                                                                     
  5. Serveer de appeltaart warm met een bolletje karamelijs.         

Idee: als je het deeg uitrolt als een rechthoek, kun je er kleine rondjes uit steken om meerdere, kleine appeltaartjes te maken.

Tips en inspiratie

Heb je ons appeltaart recept al eens uitgeprobeerd en ben je op zoek naar meer inspiratie? Op onze website vind je naast het appeltaart recept nog talloze andere recepten voor de lekkerste desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke brownies of een cake met chocolade? Veel plezier met uitproberen!