Frikadeller

Deze balletjes smaken verrassend exotisch dankzij de komijnzaadjes en het kaneel.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Gehaktballetjes:
150 ml melk
100 g broodkruim
400 g gehakt (½ varken, ½ rund)
1½ tl. zout
1 tl. komijn
½ snufje witte peper
½ snufje kaneel
1 snufje gedroogde munt
½ snufje cayennepeper
1 ei

Tomatensaus:
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1½ el. olijfolie
400 g tomatenpuree
½ tl. zout
½ tl. suiker
1 snufje zwarte peper
1 tl. witte balsamicoazijn
Tabasco
4 tomaten
½ takje peterselie

Bereiding

1 Voeg de melk en het broodkruim bij elkaar, laat
10 minuten rusten en doe er dan het gehakt, zout, komijn, witte peper, kaneel, munt en cayennepeper bij. Voeg ook het ei toe en meng goed door elkaar.

2  Rol 12 balletjes van dit mengsel. Leg een vel
bakpapier op een bakplaat en leg daar de balletjes
op. Stop de kerntemperatuursensor in het midden
van één balletje.

3  Zet de gehaktballetjes op niveau 2, kies het
stoomprogramma en bak op 180°C tot de
temperatuur binnenin de balletjes 75°C bedraagt.

4 Pel ondertussen de ui en de knoflook en hak ze
fijn. Sauteer ze in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg
de tomatenpuree, zout, suiker, peper en azijn toe
en laat 10 minuten sudderen. Besprenkel met wat
tabasco voor nog meer smaak.

5 Snij de hele tomaten in blokjes, hak de peterselie,
voeg bij de tomatensaus en laat nog 2 minuten
sudderen.

Serveertip:
Werk af met een takje peterselie en serveer met een
kruidige couscous.

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Limoenmousse met frambozencoulis