Gestoomde loempia's

Deze gezonde loempia's vallen bij iedereen in de smaak en perfect voor een feestje!

Ingrediënten

250 g kippenborst

1⁄2 wortel

50 g bamboescheuten

1 sjalot

50 g rijstnoedels

50 g taugé

1 el. geroosterde sesamolie

1⁄2 tl. Dajong-kruiden

2 tl. maïzena

2 el. sojasaus

2 tl. vissaus

2 tl. Sambal Oelek

12 vellen rijstpapier

2 eieren losgeklopt

Voor 6-12 personen

1  Snij de kippenborst, de wortel, bamboescheuten en sjalot in dunne reepjes. Week de rijstnoedels en laat ze uitlekken. Verwijder de zaadjes en de uiteinden van de taugé.

2 Verhit de sesamolie in een pan en bak de kip-reepjes kort op een hoog vuur aan. Voeg de wortel, bamboe, taugé, rijstnoedels, Dajong en sjalot toe en bak nog een minuutje verder onder goed omroeren.

3 Meng de maïzena met de sojasaus, vissaus en Sambal Oelek, doe in de pan, breng aan de kook en roer goed om. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Week ondertussen de vellen rijstpapier in een grote kom water en laat uitlekken.

4 Leg de vellen rijstpapier op een groot werkvlak. Schep 2 lepels van de vulling op elk vel. Vouw de randen van de vellen naar binnen, rol ze op en plak de randen dicht met wat losgeklopt ei. Vet de geperforeerde stoomschaal (meegeleverd met de oven) in met olie en leg er de loempia's in.

5 Zet op niveau 2, kies het stoomprogramma en stoom op 99°C gedurende 20 minuten.

Serveertip! Leg de loempia's per drie op voorverwarmde borden en versier met blaadjes Thaise basilicum en geroosterde sesamzaadjes. Serveer er sojasaus en zoete chilisaus bij als dip.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Gemarineerde mosselen