Uiensoep sous-vide bereid

Uiensoep sous-vide bereid

Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

Ingrediënten

400 g uien

500 ml kalfsbouillon

1 el. paprikapoeder

15 groene peperbolletjes

1 laurierblaadje

5 saffraandraadjes

1 tl. zout

1 snufje gemalen nootmuskaat

1 takje tijm

Voor 4 personen

Pel de uien, snij ze doormidden en dan in plakjes van 2 mm dik. Meng alle ingrediënten en sluit ze vacuüm af in een sous-videzakje.

Plaats het zakje op niveau 3, kies het 'sous-vide'- programma en stoom op 95°C gedurende 75 minuten.

Serveertip! Serveer in warme kommen met bovenop een stukje geroosterd stokbrood met geraspte kaas. 

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Gemarineerde mosselen
  • Gestoomde loempia's