Vlekkenpen met Ultrasone technologie

Vlekkenpen met Ultrasone technologie

Hard voor vlekken. Zacht voor stoffen.

De unieke AEG Vlekkenpen met Ultrasone technologie is efficiënt tegen vlekken maar tegelijkertijd zorgzaam voor je kleding. Op deze manier zorgt de Vlekkenpen dat je met een simpele handeling de meest hardnekkige vlekken verwijdert zonder dat je kleding beschadigt.

Ultrasone technologie. Voor schonere resultaten

De Ultrasone technologie stuurt kleine trillingen door de vezels van je kleding. Deze ultrageluidsgolven creëren microbelletjes in de wateroplossing, waardoor de vlekken deeltje voor deeltje worden losgemaakt. Met de Vlekkenpen kun je ook vlekken eenvoudig voorbehandelen voordat je deze eventueel in de was stopt, voor de beste resultaten.

Behandel vlekken vooraf, voor een schoner resultaat

De Vlekkenpen met Ultrasone technologie is hard voor vlekken - van inkt tot koffie. Door je kledingstukken voor te behandelen voordat deze in de wasmachine gaan bereik je nog betere wasresultaten.

Geschikt voor alle soorten vlekken

De Vlekkenpen met Ultrasone technologie kan voor alle soorten vlekken worden gebruikt. Van de meest voorkomende vlekken zoals gras, rode wijn en chocolade tot meer gecompliceerde vlekken zoals sojasaus en balsamico-azijn. De AEG Vlekkenpen met Ultrasone technologie kan elke vlek aan en beschermt je kleding.

HOE GEBRUIK JE DE ULTRASONE VLEKKENPEN?

Om vlekken effectief te verwijderen, moet je je kledingstukken zo snel mogelijk na bevlekking voorbehandelen en wassen. De Vlekkenpen start in slechts een paar minuten op, zodat je zelfs de hardnekkigste vlekken snel kunt verwijderen. Volg onze simpele stappen hieronder.

 • het netsnoer aansluiten op de pen

  1. Sluit de stroomkabel aan op de Vlekkenpen en stop de stekker in het stopcontact.

 • een doek onder het kledingstuk leggen

  2. Plaats een absorberende doek of keukenpapier onder het kledingstuk.

 • water en wasmiddel mengen

  3. Meng water en wasmiddel in de bijgeleverde dop.

 • water toevoegen aan een bevlekt gedeelte van het kledingstuk

  4. Breng het mengsel aan op de vlek.

 • vlekkenpen op een kledingstuk gebruiken

  5. Zet de punt van de Ultrasone Vlekkenpen op de vlek en maak een draaiende beweging terwijl je de aan-knop ingedrukt houdt. Houd de vlek vochtig en blijf de Ultrasone Vlekkenpen erover bewegen tot je de vlek zichtbaar ziet verdwijnen.

 • een shirt in de wasmachine doen

  6. Was het kledingstuk zo snel mogelijk na de behandeling met de Ultrasone Vlekkenpen.
  Is het resultaat nog niet perfect? Behandel de vlek na het wassen opnieuw met de Ultrasone Vlekkenpen tot de vlek helemaal verdwenen is.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van de Ultrasone Vlekkenpen?

Verwijder hardnekkige vlekken met een simpele handeling zonder dat je kleren beschadigd worden. 

Hoe werkt de Ultrasone Vlekkenpen precies?

De ultrageluidsgolven creëren microbelletjes in de wateroplossing, die uitzetten en exploderen, om de vlekresten te verwijderen.

Welk wasmiddel gebruik ik het beste?

Gebruik een neutraal en kleurloos vloeibaar wasmiddel dat chloorvrij is. Gebruik nooit gekleurde wasmiddelen of wasverzachters. Deze kunnen vlekken achterlaten op de stof.

Voor welk type vlekken kun je de Ultrasone vlekkenpen gebruiken?

• De Vlekkenpen is getest op de meest voorkomende vlekken met een volledig schoon resultaat zoals: blauwe inkt, koffie, gras, ketchup, make-up, rode wijn, sojasaus, thee, tomatensaus, melkchocolade, bloed, mango, houtskool, perziksap, modder etc. 
• De Vlekkenpen is bedoeld om vlekken met een diameter van maximaal 3 cm te verwijderen.
• De Vlekkenpen is niet geschikt voor gebruik op oude vlekken of vlekken van chloorbleekmiddel, onuitwisbare inkten, oplosmiddelen en andere chemische producten die permanente schade veroorzaken.

Op welke stoffen kan ik de Ultrasone Vlekkenpen gebruiken?
 • Je kunt de vlekkenpen gebruiken op alle soorten stoffen. Let wel op met delicate en geverfde stoffen. Gebruik het apparaat niet langer dan 1 minuut op dit soort stoffen.
 • Als op het was etiket van de kleding "apart wassen" of "wassen met soortgelijke kleuren" staat vermeld, betekent dit dat de kleurstof niet stabiel is en eventueel kan afgeven. Op donkere stoffen kan de behandelingstijd worden verkort.

 • Om zeker te zijn dat je de Vlekkenpen kunt gebruiken op een bepaald kledingstuk, kun je altijd eerst de kleurvastheidstest uitvoeren: 
   1. Bevochtig een onopvallend gedeelte van de stof met water.
   2. Breng het kleurloze vloeibare schoonmaakmiddel aan.
   3. Behandel dit gedeelte met de pen, in overeenstemming met de bovenstaande instructies.
   4. Laat de stof drogen. Als het niet verkleurd is, weet je dat je de pen kunt gebruiken.
De Ultrasone Vlekkenpen knippert na 5 minuten, hoe komt dit?

Na 4 en een halve minuut gebruik begint de punt van de pen te knipperen, om aan te geven dat de maximale cyclustijd bijna is bereikt. Na 5 minuten moet de punt namelijk even worden afgekoeld. Na een pauze van 1 minuut kan de pen opnieuw normaal worden gebruikt.

Kan ik de Ultrasone Vlekkenpen ook zonder kabel gebruiken?

Nee, de pen bevat geen batterijen en werkt enkel aangesloten op stroom. Vervang de oorspronkelijk kabel niet door een andere en gebruik deze niet voor andere doeleinden. De kabel is speciaal gemaakt voor de vlekkenpen.

Hoe reinig ik de Ultrasone Vlekkenpen?

1. Verwijder de connector van de Vlekkenpen.

2. Droog de beker en het voetstuk als de beker gevuld is geweest met water.

3. Maak de tip schoon met een vochtige doek.

4. Berg de pen in de houder, en wind het netsnoer op tot een rol.

5. Bewaar het apparaat in een droge en goed geventileerde ruimte.