Welke wasprogramma's heb ik op mijn wasmachine?

De AEG wasmachines beschikken over verschillende wasprogramma’s. De meeste wasprogramma’s zijn speciaal afgestemd op een soort textiel of de behandeling die het aan jouw wasgoed kan geven. Hieronder geven wij een overzicht van de verschillende wasprogramma’s, de instellingen die ze hebben, aanpassingen die je kan maken. En wij vertellen je alles over de speciale functies van onze wasmachines. 

KATOEN

Met het katoen wasprogramma kan jij vrijwel alle het witte en bonte katoenen wasgoed wassen. Met dit programma kan je lichte en normaal vervuilde kleding schoonmaken. Bij normaal vervuild katoen is 40 °C het meest efficiënt qua energie- en waterverbruik. De maximale temperatuur bij dit wasprogramma is 95 °C en de centrifugeersnelheid kan variëren van 400 tot 1600 rotaties per minuut. Tijdens dit wasprogramma kan je de maximale lading van jouw type wasmachine aanhouden.

SYNTHETICA

Dit wasprogramma is speciaal voor synthetische of gemengde stoffen. De temperatuur is in te stellen van 30°C tot 60°C, het aantal rotaties per minuut kan variëren van 400 tot 1200 rotaties per minuut en de maximale lading tijdens dit wasprogramma is 4 kg. 

COLOURPRO WASPROGRAMMA

De wasmachines uit de 9000-serie beschikken over een ColourPro programma. Het ColourPro wasprogramma is speciaal voor gekleurde katoenen en synthethische kledingstukken. Dankzij het zachte water en de lage temperatuur wordt de kleur van uw kleding goed beschermt. Voor de beste resultaten en optimale zorg van jouw kleding raden we aan om de trommel niet helemaal vol te stoppen. Tijdens dit wasprogramma wordt de kleding op 30°C gewassen en de centrifugeersnelheid varieert van 400 tot 1200 rotaties per minuut. De maximale lading van dit wasprogramma is 4 kg.

WASPROGRAMMA VOOR DE FIJNE WAS

Met het wasprogramma voor de fijne was kan je stoffen zoals acryl, viscose en gemengde stoffen wassen. Deze milde wasbeurt krijgt dergelijke stoffen bij normale vervuiling geheel schoon. De fijne was wordt gedaan op een maximale temperatuur van 40°C, deze staat dan ook standaard ingesteld. Het aantal rotaties in de centrifugeerstand varieert van 400 tot 1200 toeren per minuut en de maximale lading is 4 kg.

PROGRAMMA VOOR WOL/ZIJDE

Wol en zijde wordt veel met de hand gewassen, maar met het Wol/Zijde wasprogramma kunt u vrijwel alle wollen, zijden en andere kledingstukken met het handwas-symbool wassen in de wasmachine. Het Wol/Zijde wasprogramma is in te stellen tot 40°C en heeft een centrifugeersnelheid van 400 tot 1200 rotaties per minuut. De maximale lading tijdens het Wol/Zijde programma is 2kg. 

STOOMPROGRAMMA

Het stoom wasprogramma kan je gebruiken met katoenen en synthetische stoffen. Dit programma kan je toepassen op gedroogde was, gewassen kleding of kleding die eenmaal gedragen is. Dankzij de stoom verminder je kreukels, verdrijf je de geur en ontspan je de vezels in de stoffen. Het stoomprogramma heeft geen hygiënische cyclus, daarom moet je ook geen wasmiddel gebruiken bij dit wasprogramma. Gebruik dit programma niet met kleding die niet in de droger mag of bij kleding die kleine stukjes plastic, metaal, hout of andere materialen bevat. Bij het stoomprogramma staat er verder geen temperatuur ingesteld en wordt de was niet gecentrifugeerd. De maximale lading tijdens dit programma is 1,5 kg. 

Lees meer

ÖKOPOWER

Met het ÖKOPower wasprogramma kan je katoenen en kleurvaste synthetische stoffen optimaal wassen. Dit wasprogramma zorgt voor een intensieve reiniging binnen 59 minuten met een schoon resultaat. Het ÖKOPower wasprogramma staat standaard ingesteld op 30°C, maar is ook in te stellen tot 60°C. De centrifugeersnelheid varieert van 400 tot 1600 rotaties per minuut en de maximale lading tijdens dit wasprogramma is 5 kg. 

ANTI-ALLERGIE

Met dit wasprogramma kan je micro-organismes verwijderen uit je witte katoenen kleding doordat de temperatuur tijdens de cyclus enkele minuten boven de 60 °C wordt gehouden. Hierdoor verwijdert u ziektekiemen, bacteriën, micro-organismen en andere deeltjes. Dankzij een laatste spoelbeurt worden pollen en de laatste wasmiddelresten verwijdert om een allergische reactie te voorkomen. Het Anti-Allergie wasprogramma heeft een standaard temperatuur van 60°C en een centrifugeersnelheid van 400 tot 1200 rotaties per minuut. Tijdens dit programma kan je de maximale lading van je wasmachine aanhouden. 

20 MIN. – 3 KG

Dit is een speciaal kort wasprogramma waarmee je katoen en synthetische stoffen die licht vervuild zijn of slechts een keer gedragen in korte tijd weer schoon kan krijgen. Zo voorkom je slijtage door te veel te wassen. De standaard temperatuur is 30°C, maar deze is ook in te stellen op 40°C. De maximale lading tijdens dit programma is 3 kg en de centrifugeersnelheid varieert van 400 tot 1200 rotaties per minuut. 

OUTDOOR WASPROGRAMMA

Het Outdoor wasprogramma is perfect voor werkkleding, sportkleding, waterbestendige kleding en ademende jassen of kleding met een fleecelaag of binnenvoering. Bij deze cyclus mag je geen wasverzachter gebruiken en deze cyclus kan je ook gebruiken om de waterafstootbaarheid te verbeteren van je kleding. Standaard staat de temperatuur ingesteld op 30°C, maar deze kan tot 40°C worden ingesteld. De centrifugeersnelheid varieert van 400 tot 1200 rotaties per minuut en de maximale lading is 2,5 kg.

Bij een waterdichtheidsbehandeling is de maximale lading van de wasmachine 1 kg. Het waterafstotende middel kan je toevoegen in het vakje voor de wasverzachter.

Lees meer

SPECIALE FUNCTIES OP JOUW WASMACHINE

Naast deze wasprogramma’s hebben de wasmachines van AEG een aantal speciale functies die ervoor zorgen dat jij efficiënt en energiezuinig de was kunt doen zonder je kleding te beschadigen of te laten slijten.

  • Met de Öko-Mix-technologie wordt het wasmiddel en de wasverzachter in het water opgelost voordat het in de wastrommel terecht komt, zodat elke vezel in je kleding verzorgd en gereinigd wordt.
  • De ProSense-technologie neemt in 30 seconden weer hoe groot de lading is in je wasmachine en bepaalt ook het type stof om zodoende het meest geschikte en energiezuinige programma te starten.
  • De Plus Steam optie rond elke wascyclus af met zachte stoom waardoor de vezels in je kleding worden ontspannen en kreukels met een derde worden vermindert.
  • Met de optie Vlekken worden hardnekkige vlekken voorbehandeld, zodat een vlekkenverwijderaar doeltreffender wordt.
  • Dankzij de optie Soft Plus wordt een wasverzachter gelijkmatiger over het wasgoed verspreid, zodat de was nog zachter wordt.

 

Met een wasmachine van AEG kan jij zorg dragen voor je favoriete kleding. Zelfs je meest fijne stoffen kunnen zonder probleem in de wasmachine. Voor elk soort kleding is er een specifiek programma dat je kunt gebruiken om je kleding optimaal te verzorgen en schoon en fris te houden.

Ontdek de vele opties en mogelijkheden met een AEG wasmachine en leer hoe jij al je kleding schoon en mooi kunt houden met de wasvoorschriften van AEG.

De wasmachines van AEG kunnen jou een hoop werk uit handen nemen. Jij hoeft slechts de was te sorteren en het programma in te stellen, de wasmachine doet de rest en zorgt elke keer voor een perfect resultaat. 

Lees meer