De voordelen van een kokendwaterkraan

Eén kraan, één gestroomlijnde look en drie warmteniveaus. Of u nu de babyfles wilt steriliseren, een kopje thee wilt zetten of snel de pasta aan de kook wilt brengen: met de ProSource kokendwaterkraan van AEG, winnaar van de Red Dot design award, hoeft u nooit meer te wachten tot het water kookt. Een kokendwaterkraan is fraai in uw keuken, veilig voor kinderen en onvoorstelbaar praktisch. Lees verder om alle voordelen van de kokendwaterkraan te ontdekken. 

 

Wat is een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan levert 24 uur per dag kokend, warm of koud water uit één spuitmond. Omdat het een waterkoker overbodig maakt is het grootste voordeel van een kokendwaterkraan dan ook tijdwinst en gemak. In een handomdraai schenkt u een kop thee of brengt u groentes of pasta aan de kook.

Het gekookte water zit in een apart reservoir met een inhoud van 4 tot 8 liter, dat in het kastje onder de spoelbak wordt geplaatst. Dit reservoir is voorzien van een verwarmingselement om het water op de juiste temperatuur te brengen. Wanneer er kokend water wordt getapt vult het reservoir zich automatisch bij zodat u nooit zonder kokend water komt te zitten. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat een nieuwe hoeveelheid water weer is opgewarmd wanneer u bijvoorbeeld een grote vaat met de hand afwast.

Is een kokendwaterkraan veilig?

Heet water kan natuurlijk best gevaarlijk zijn als u niet oplet. De kokendwaterkranen van AEG bieden echter een hoge mate van veiligheid. Zo is de gehele kraan van de bediening tot aan de uitloop volledig geïsoleerd, waardoor vingers niet kunnen verbranden en de kraan altijd koel aanvoelt. Daarbij is de hendel voor kokend water gescheiden van de hendel voor warm en koud water om te voorkomen dat per ongeluk heet water uit de kraan stroomt.

Om verdere veiligheid te garanderen is de hendel voor kokend water voorzien van een kinderslot. Hierdoor kan kokend water alleen worden gebruikt wanneer het kinderslot wordt ingedrukt.

Is een kokendwaterkraan energiezuinig?

Een kokendwaterkraan vermindert uw energieverbruik. Let hierbij wel op dat een kokendwaterkraan op twee manieren geïnstalleerd kan worden. De kraan kan aangesloten worden op de CV-installatie of u maakt enkel gebruik van het verwarmingselement van het reservoir. Door enkel gebruik te maken van het reservoir wordt veel energie bespaard, omdat alleen het verwarmingselement geactiveerd wordt en niet de hele CV-installatie opgestart wordt, zoals normaal het geval is als u warm water gebruikt zonder kokendwaterkraan-reservoir.

3-in-1-kraan: warm, koud of kokend

Met een kokendwaterkraan heeft u 24 uur per dag toegang tot drie warmteniveaus. De kokendwaterkraan van AEG levert namelijk naast kokend water tot 100°C ook warm en koud water uit één en dezelfde spuitmond. Hierdoor kunt u een pot koffie of thee onmiddellijk serveren, op warme zomerdagen een gekoelde kan limonade schenken of uw handen wassen met lauwwarm water zonder water te verspillen omdat u moet wachten op de juiste temperatuur. Met de ProSource kokendwaterkraan van AEG krijgt u drie perfect afgestemde warmteniveaus met 1 gestroomlijnde look.

Elegant design

De kokendwaterkraan van AEG is beschikbaar in glimmend chroom of roestvrij staal. Ook valt er te kiezen uit twee kraanontwerpen: een afgeronde of licht gehoekte curve. Om de kokendwaterkraan te voorzien van een tikje kleur kan er gekozen worden uit vijf gekleurde ringen. Hierdoor matcht de kraan met iedere keuken en is het geen verrassing dat de kraan door Red Dot is gekozen tot beste ontwerp in zijn klasse.

De uitloop kan 360 graden draaien, ideaal voor linkshandigen of voor specifieke inbouwsituaties. Dit alles zorgt voor een stijlvol en plaatsbesparend design dat past in elke moderne keuken, van minimalistisch tot rustiek.

Altijd zuiver water

Met een AEG kokendwaterkraan geniet u altijd van zuiver water. Het geavanceerde filtersysteem voorkomt kalkaanslag in de boiler en verwijdert stoffen die de smaak en geur beïnvloeden voordat het water wordt opgewarmd. Ook rekent het filtersysteem van de heetwaterkraan af met onzuiverheden zoals chloor en kalkafzetting. Zo maakt u elk kopje thee en koffie lekkerder met water dat smaakt zoals het hoort te smaken. Het filtersysteem is makkelijk te vervangen voor onderhoud en de filters dienen eens in de twaalf maanden te worden verwisseld.