Perfecte biefstuk

Perfecte biefstuk

Biefstuk uit de oven

De perfecte biefstuk uit de stoomoven bereid je met behulp van de sous-vide kooktechniek. Deze functie vind je op een AEG stoomoven. Door de biefstuk te stomen in de oven, wordt hij precies op de juiste temperatuur bereid en loop je geen risico dat hij te droog wordt of misschien wel te rood blijft. Wanneer je de biefstuk in de oven doet, kun je met de temperatuur ervoor zorgen dat je biefstuk rare, medium of well done wordt gestoomd. Hoe lager de temperatuur, hoe roder de biefstuk uit de oven zal komen. Als je deze methode eenmaal hebt geprobeerd, wil je je biefstuk nooit meer op een andere manier bereiden.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 x 300 gram biefstuk
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram boter
  • zout en peper

Bereiding

1. Leg de biefstukken samen met de kruiden, zout en peper in een Sous Vide stoomzak en sluit af.

2. Plaats de biefstuk in de oven op ovenniveau 2 op het Sous Vide programma en stoom 30 minuten op 60°C.

3. Haal de biefstukken daarna uit de zak, dep droog met keukenpapier. Verhit daarna een koekenpan, voeg boter toe en schroei de biefstukken aan beide kanten mooi bruin.

Meer inspiratie?

Heb je de biefstuk uit de oven al eens gemaakt? En ben je nu op zoek naar een soortgelijk recept? Bij AEG vind je veel verschillende recepten die je kunt maken met behulp van je stoomoven! Vleesliefhebbers kunnen hun hart bijvoorbeeld ophalen met een recept voor het maken van een smakelijke bavette of sappige lamsbout. Eet smakelijk!