Chocolade-bananencake met butterscotch-saus

Zoet, stroperig en overheerlijk. Het duurt even voor deze cakes klaar zijn, maar ze zijn het meer dan waard.

Ingrediënten

Saus

150 g butterscotch-chocolade

100 ml room

25 g boter, in blokjes gesneden

Cake

125 g pure chocolade

125 g boter

3 eieren

2 eierdooiers

65 g suiker

1 rijpe banaan

25 g bloem

Bereiding

1 Vet 4 ovenschaaltjes in met boter. Voor de saus:
breek de butterscotch-chocolade in kleine stukjes in
een kom, doe er de room en de boter bij, en dek af.

2 Voor de cake: voeg de pure chocolade en boter
samen in een tweede kom en dek af. Zet de
twee kommen daarna op niveau 2, kies het
stoomprogramma en laat smelten op 99°C
gedurende 20 minuten. Klop het butterscotchmengsel op en zet in de koelkast.

3 Klop eieren, eierdooier en suiker op tot een licht en
luchtig schuim. Snij de banaan in schijfjes van 1 cm
en doe ze bij het eimengsel. Roer er de gesmolten
pure chocolade door, samen met de bloem. Giet in
de met boter ingevette ovenschaaltjes.

4 Zet de ovenschaaltjes op niveau 2, kies het stoomprogramma en bak op 180°C gedurende
40 minuten.

Serveertip:
Draai de ovenschaaltjes om op de borden, haal de
cakes er voorzichtig uit en serveer met schijfjes
banaan en de butterscotch-saus.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.