Witte chocoladecakejes met marshmallow topping

Maak de meest smeuïge cakejes ooit in onze stoomoven!

Ingrediënten

100 g roomboter

150 g witte chocolade

2 eieren

75 g kristalsuiker

80 g tarwebloem

8 marshmallows

Bereiding

Smelt de boter samen met 100 gram van de witte chocolade in een pannetje.

Splits de eieren en klop vervolgens de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig geheel.

Voeg het eimengsel toe aan de gesmolten boter en chocolade, roer goed door. Roer vervolgens ook de tarwebloem door het beslag.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze door het beslag.

Vul 8 cupcakevormpjes met het beslag en kies het 'Lage Vochtigheid-programma'. Bak de cupcake op 170 graden gedurende 20 minuten

Leg de laatste 5 minuten een marshmallow op ieder cupcakeje zodat deze over de cupcake heen smelt.

Smelt ondertussen de rest van de witte chocolade au bain marie in een pannetje.

Serveertip:
Haal de cupcakes uit de oven, laat even afkoelen en maak af met een drizzle van witte chocolade on top.

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Chocoladeroulade

    Een rijke, stevige pudding die zelfs op de meest verfijnde feestjes indruk zal maken.