AEG Dealershow 2020

AEG Dealershow 2020

Met het thema “Time Travel” reisde AEG tijdens de dealershow 2020 samen met hun relaties door een indrukwekkende geschiedenis met innoverende huishoudelijke producten. Deze throwback naar de apparaten waar het allemaal mee begon, eindigde met de introductie van de nieuwste innovaties voor in huis. Stuk voor stuk apparaten met een premium uitstraling die nog meer gebruikersgemak bieden. AEG vindt namelijk dat je nooit voor ‘goed genoeg’ moet settelen en altijd bestaande verwachtingen moet overtreffen. Ook dit jaar focust AEG zich weer op oogstrelend design in combinatie met connectiviteitoplossingen die bijdragen aan een betere consumentenervaring.

Keukenapparatuur innovaties

Ovens en compact inbouwrange

Vanaf april 2020 zullen de nieuwste ovens en compact apparaten van AEG voorzien zijn van twee nieuwe interfaces; EXCite+ en EXCite.


EXCite+

De geavanceerde gebruikersinterface EXCite+ combineert de intuïtieve shuttleknopbediening met een groot kleuren TFT-display, connectivity en de CookView® camera. De EXCite+ range zal bestaan uit 10 modellen (60 en 45 cm) waarbij alle instellingen duidelijk worden weergegeven op het display, en dankzij connectiviteit ook op je mobiele apparaat. 

De EXCite+ range kenmerkt zich door:

·         Full color touch display
·         CookView®
·         Steamify®
·         Connected koken
·         Ook in MattBlack design

EXCite
Apparaten met de EXCite interface zijn voorzien van een TFT-kleurendisplay met touchscreeninteractie. De range zal bestaan uit 45 cm en 60 cm modellen, waaronder SteamPro stoomovens, SenseCook ovens en CombiQuick ovens met magnetronfunctie.

De EXCite range kenmerkt zich door:
·         TFT touch display
·         Steamify®
·         Connected koken

Steamify®
Consumentenonderzoek wijst uit dat men vaak niet weet hoe te koken met stoom. Hierdoor worden de stoomfuncties minder of helemaal niet gebruikt en valt men terug op traditionele kooktechnieken. Om de consumentenervaring te verbeteren en de drempel om koken met stoom te verlagen introduceert AEG de Steamify® functie, vanaf april 2020 beschikbaar op alle AEG combi stoomovens.

De stoomoven met de Steamify® functie verwerkt alle stoominstellingen zodat je precies zo kunt koken als je normaal gesproken zou doen maar dan met de toevoeging van stoom. Scroll eenvoudigweg naar de kooktemperatuur en de oven stelt zelf het juiste stoomniveau in, zodat je kunt genieten van de gezonde en heerlijke smaak van het stoomkoken zonder over de instellingen te hoeven nadenken.


Koken via WiFi & CookView®

Steeds meer huishoudelijke apparaten zijn connected. Vaak een leuke gadget, maar soms zonder echte toegevoegde waarde. AEG streeft ernaar om consumentenervaringen te verbeteren en focust op het toevoegen van relevante connectiviteit om consumenten tijdens het hele kookproces te helpen en ondersteunen.

Ervaar echte kookhulp met de My AEG app. Stel op afstand de tijd en temperatuur van de oven in en pas deze aan. Geniet van het gemak om de voortgang van het koken in de hand te houden, zelfs van buiten de keuken. Je selecteert het recept, terwijl de app de oveninstellingen met behulp van connectiviteit beheert. Houd via jouw smartphone het gerecht vanaf de bank in de gaten dankzij CookView® - een handige ingebouwde camera in de oven - en stuur gemakkelijk de temperatuur of de tijd bij, wanneer dat korstje op de lasagne net iets te hard gaat.


SmartKitchen

Het assortiment connected ovens zal afgestemd zijn met een aantal Smart Kitchen partners, waaronder Innit (vanaf september 2020) en Google assistant. Tijdens de gehele consumentenreis; van het plannen tot het bereiden van een gerecht zijn diverse pijnpunten waar kansen liggen om de consumentenbeleving te verbeteren. Zo laat Google assistant het toe om handenvrij te koken, door te praten met de oven. Geef door middel van jouw stem orders door aan de kookapparatuur. Handig als je net het deeg staat te kneden.

Innit is ’s werelds eerste connected food platform, boordevol recepten en tips. Je kunt bijvoorbeeld een profiel aanmaken en recepten zoeken die aansluiten bij je voorkeuren of laat Innit gerechten personaliseren op basis van de voorkeuren en dieetvoorschriften van het gezin en vrienden. Hierdoor worden niet alleen de voorbereidingen maar ook het kookproces zelf naar een hoger niveau getild.


Matt Black

Zwarte keukenapparaten zijn al een paar jaar populair in de keuken. Maar het nieuwste van het nieuwste is het gebruik van matzwart. Matzwarte oppervlakken werden van oudsher in keukens gebruikt – van gietijzeren kookgerei tot geëmailleerde keramische artikelen. Het materiaal is van nature vlekvrij en dat maakt het zowel praktisch als stijlvol. De MattBlackLine van AEG biedt een selectie modellen die een matzwarte afwerking combineren met andere materialen. 

De MattBlackLine zal bestaan uit een SteamPro stoomoven van 45 en 60 cm, een CombiQuick oven met magnetronfunctie, een warmhoudlade, een volautomatisch koffieapparaat en een wijnkoeler.

Gusto Rapido

In april 2020 zal ook de Gusto Rapido op de markt komen. Deze nieuwe AEG magnetron met grill (45 cm) kan perfect gecombineerd worden met een 60 cm oven of andere compacte apparaten. De magnetron is voorzien van een klepdeur en een draaiplateau i.p.v. inschuifroosters. Hierdoor is er altijd sprake van een gelijkmatige verwarming.

·         46 liter
·         Quickstart
·         Automatische uitschakeling
·         1000W
·         Automatische programma's
·         IsoFront plus


AirFry

Een van de nieuwste accessoires van AEG is de nieuwe AirFry bakplaat. Deze geperforeerde bakplaat van AEG zorgt ervoor dat de oven als airfryer gebruikt kan worden. Zo kan je dus friet, aardappelen, gegrilde groenten en chicken wings knapperig en krokant bakken zonder het gebruik van olie. Het is niet meer nodig om een vrijstaande airfryer aan te schaffen, wat kosten en ruimte bespaart. Verder hoef je niet tussentijds te draaien of op te schudden en zijn de ingrediënten altijd perfect gelijkmatig gegaard. Dankzij de perfecte luchtcirculatie zorgt dit voor een tijdsbesparing van tot wel 20%.


Afzuigkappen en kookplaten

ComboHob 2.0

De ComboHob inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap is vernieuwd. Niet alleen qua uiterlijk zijn er opvallende verschillen ten opzichte van de voorgaande versies. Ook in gebruik zijn deze kookplaten veelzijdiger én gebruiksvriendelijker geworden. Op de ComboHob Easy is de rechterzijde van de plaat voorzien van een flexibele brugfunctie en bij de ComboHob Evolution zijn zelfs beide kanten ingericht met brugfunctie. De ronde afzuigunit uit de voorgaande versies is vervangen door een rechthoekige afzuiging. Deze strakkere afwerking volgt uit de laatste trends in keukendesign en heeft als bijkomend voordeel dat er meer (werk)ruimte ontstaat op de kookplaat en deze flexibeler te gebruiken is.

ComboHob Evolution

·         TouchControl bediening
·         Interactieve gebruikersinterface
·         Hob²Hood
·         Dubbele Brugfuntie
·         Installatie vanaf 60cm diep keukenkastje
·         Invertermotor

ComboHob Easy

·         New Touch bediening
·         Hob²Hood
·         Enkele Brugfuntie
·         Installatie vanaf 60 cm diep keukenkastje

Het is voor zowel de ComboHob Easy als voor de ComboHob Evolution mogelijk om deze op het luchtafvoer kanaal of als recirculatiekap aan te sluiten. De afvoerset wordt mee geleverd.


Nieuw design afzuigkappen

Complementair aan de nieuwe keukeninbouwapparaten zijn een aantal nieuwe, oogverblindende afzuigkappen. Zo past de Face Frame – Full Matt Black – perfect bij de nieuwe matzwarte inbouwrange. Compleet met matzwarte schouw om het geheel stijlvol af te maken.

De 90 cm brede Face Frame - met SilenceTech om het geluidsniveau zo veel mogelijk te verlagen - is ook verkrijgbaar in een versie waarbij matzwart wordt gecombineerd met glanzend zwart en deze past hierdoor uitstekend bij zowel de matzwarte als glanzende ProBlack range.

Of ga voor de Face wandmodellen die in 80 en 60 cm verkrijgbaar zijn, waarbij glanzend zwart wordt gecombineerd met roestvrijstalen accenten. Genoeg mogelijkheden voor een unieke en stijlvolle uitstraling in je keuken. Vanaf april 2020 verkrijgbaar.


Koel – en vriesapparaten

Flat Door Design koel-vriescombinatie

Een van de 2020 noviteiten die perfect combineert met de nieuwe inbouwapparaten is de Flat Door Design vrijstaande koel-vriescombinatie. Deze vrijstaande koel-vriescombinatie is beschikbaar in zwart rvs en werkelijk een eye-catcher in de keuken.

De volledig vlakke deur is voorzien van een groot LCD-display voor directe toegang tot alle benodigde functies. De 1,85 m hoge koelkast is nu al leverbaar met witte binnenwand in de achterzijde en vanaf april met luxe rvs-kleurige binnenwand achterin.

Nieuw assortiment diepvrieskisten

Verder komt AEG in 2020 met een heel nieuw assortiment diepvrieskisten, van 100 liter tot 380 liter inhoud. Alle nieuwe vrieskisten zullen voorzien zijn van een inverter motor met 5 jaar garantie.


Kledingverzorging innovaties

9000 Serie Premium Edition

Tijdens de dealershow toont AEG ook de meest prestigieuze combinatie van een wasmachine en wasdroger tot nu toe: De 9000 serie Premium Edition. Een systeem dat samenwerkt om het gebruiksgemak en het beste verzorgingsresultaat te verhogen. Het bijzondere aan deze 9000 wasmachine en 9000 droger, met hun gestroomlijnd en gesynchroniseerd design, is dat zij voor het eerst de beste technologieën van AEG-wasmachines en -drogers samenbrengen. Het resultaat is een gesynchroniseerde was cyclus waardoor het wassen en drogen naadloos op elkaar afgestemd zijn. Een volledig geautomatiseerd programma (via de My AEG-app) overziet het gebruik van beide machines om de beste resultaten voor uw kleding te garanderen. Het stijlvolle design van dit schitterende paar, is voorzien van premium roestvrijstalen lade, een groot LED bedieningspaneel en een aluminium knopafwerking.

De 9000 serie Premium Edition wasmachine is voorzien van SoftWater technologie, waardoor kleuren als nieuw blijven; was na was. De 9000 serie premium wasmachine is uitgerust met de meest innovatieve Fiberpro 3DScan technologie.

Ontdek de kracht van deze perfecte samenwerking. Met het MyWash programma was je in slechts 49 minuten een dagelijkse was van maximaal 5 kg. Het meest bijzondere aan dit programma is dat je geen compromis hoeft te sluiten wat betreft kledingzorg en energieverbruik. Het MyWash 49 minuten programma verbruikt minder energie dan de meest gebruikte programma’s (bijvoorbeeld Katoen 40°) en verzorgt de kleding ook vele malen beter in vergelijking met het traditionele katoenprogramma van de wasmachine van de concurrent. Zo blijkt uit diverse tests dat de kleur beter behouden blijft, er minder impact is op het uiterlijk van de stof en er minder sprake is van pillenvorming.

In combinatie met een dry-to-dry cyclus van de 9000 serie premium Edition droger, duurt een totale cyclus minder dan 3 uur. Je hoeft hierbij niet meer te sorteren – zowel katoenen als synthetische stoffen worden dankzij het MyDry programma (het MixXL programma voor maximaal 5 kg) optimaal verzorgd.

 

Beide apparaten zijn connected, waardoor je via de MyAEG Care app simpelweg het soort kledingstof, kleur en vuilniveau aangeeft en automatisch zal de beste was- en droogcyclus geselecteerd worden.