Italiaanse gnocchi in 30 minuten

Stoomoven recept binnen 30 minuten

Ingrediënten

 1 aubergine

400 g gnocchi

50 g pancetta

60 g Parmezaanse kaas

200 g passata

1 el Italiaanse kruiden

60 g zongedroogde tomaatjes

Bereiding

1 Was de aubergine en snijd in stukjes.

2 Doe de gnocchi samen met de aubergine in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en een flinke snuf peper en zout, en stoom zo’n 20 minuten op 99 graden, medium stoom.

Verhit ondertussen een scheutje olie in de pan en bak hierin de pancetta knapperig.

4 Rasp ondertussen ook de Parmezaanse kaas.

Haal de ovenschaal uit de stoomoven en roer er vervolgens de passata, Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaatjes doorheen. Zet nog voor 5 minuten in de stoomoven.

Serveertip:
Haal uit de stoomoven, schep op twee borden en serveer met de pancetta en wat geraspte Parmezaanse kaas on top!

  • Gazpacho met gestoomde tijgergarnalen

    Deze koude Spaanse soep is perfect.

  • Uiensoep sous-vide bereid

    Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

  • Peren in rode wijn

    Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense smaak.